Tuesday, 1 November 2016

Senarai Penginapan di Taman Negara Pahang ( Kuala Tahan )

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 12:18 0 suka komen Links to this post
Senarai Penginapan di Taman Negara Kuala Tahan, Pahang




Chalet/Resort
No Telefon
Agoh Chalet
09-2669570
Abot Guest House
017-9169616 / 010-9193719
Liana Hostel

09-2667288 / 09-2669322
013-9237288 / 013-9227288
Dakilihouse (Hostel/Room/Campsite)
014-2927069
Julie’s Hostel
09-2672242
Holiday View Inn
012-9456727 / 012-9872577
Park Lodge
017-9561970
Yellow Guest House
09-2664243
Teresek View Motel
09-2669744

Friday, 28 October 2016

Design sijil menggunakan powerpoint

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 15:33 0 suka komen Links to this post
Hai, actually this is my first time ever trying to design things using microsoft powerpoint. the result was unexpected. bravo to myself!! boleh jugak siapkan within this limited time & lack of knowledge and skills on design ;)


Friday, 30 September 2016

Malam Merdeka di Rockbund Fishing Chalet Lumut

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 17:13 1 suka komen Links to this post
Barbeque by the sea

the late evening view


Santai di Sungai Klah Hot Spring

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:13 0 suka komen Links to this post


A Peek of Sg Klah Hot Spring

Sungai Klah Hot Springs is nestled in the serene and lush forest patches, surrounded by hills and clear cold mountain streams and rivers. All 6.5 hectares enjoy the scenic view of well-tended oil palm plantation and durian orchard amidst a haven of tranquility. 

Its unique concept of a specially designed free flowing Hot Springs Swimming Pool and Therapeutic Park at the foothill of the Titiwangsa Range 200 feet above sea level is indeed creatively engineered to attract visitors who appreciate the wonders of nature. Families visiting the park can try out the family baths and enjoy the privacy of this special treat. Another popular family activity not to miss out on is the hot springs egg-boiling experience. 

For visitors who are keen to experience the local Malay massage, the park offers one of the finest traditional massage packages to benefit from.  

For more adventure, visitors can take on the challenge of the Sungkai River or work off the calories trekking in and around the park as you immerse yourself in the natural wonders that surround the location.



 Getting Here

By Road
From the North-South Expressway (PLUS), get off at the Sungkai Toll Exit and turn left at the junction. Just 1km down the trunk road, turn left and follow the signs. The park is just after the Sungai Klah FELDA village.


 Who To Contact

FELDA Residence Hot Springs

Phone: +605 438 8801/438 8803




For more Info, refer here;

http://www.tourism.gov.my/en/places/states-of-malaysia/perak/sungai-klah-hot-spring-park

Santai di Rockbund Fishing Chalet - Hari Merdeka

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 12:53 1 suka komen Links to this post

'Unplanned getaway' sebenarnya

Hakikatnya, kami attracted to this place due to the power of viral. haha.. Two weeks before we decided to book this room, we came for a survey as we already in Perak. Punyalah serious, we asked the cleaner to show us one of the room - the family room. Yup, it can accommodate 4 pax adults & about 3 or 4 pax children age below 12 years old. So, plan made! Actually last minute plan. Sebab selalunya, kalau plan awal awal selalu tak jadi.

We drove from Klang early morning, around 9 am & reached this place before check in time. (Check in : 3pm & check out : 12 noon). Gerak awal, as all the 'fish- er' plan to drop by at few places - breakfast, cari umpan hidup/udang kat Bandar Manjung, lunch kat Lumut-. Yang wanita- wanita?, mengikut & teman kan aje konsep nya..hehe.

trademark Rockbund Fishing Chalet


pink & green colour chalets are family room category..


the seaside view



They have 2 room categories : standard room & family room. 





family rooms - accommodate 4 pax adults & 3 pax children or plus plus plus



Rooms
Standard Room (twin bed)
Sun - Thurs : RM 230
Frid - Sat/school holiday : RM 300

Eve/public holiday : RM 380

Family Room (1 double bed / 1 twin bed)
accommodate up to 7-8 pax at one time
Sun - Thurs : RM 280
Frid - Sun / school holiday : RM 350
Public holiday /eve : RM 430
———————————————————————
✩Price exclude GST
★1 chalet has 2 bedrooms
✩Check in time 3pm, check out 12 noon
★Complimentary breakfast for 4 persons
✩Free wi-fi
★TV & NJOI at sitting corner (family room)



※some of my very own pictures

untuk bergambar kenang kenangan katanya

 
cafe yang very simple & nice view. visitors boleh datang having dinner here







i love this view, it's relax & calm. all i need to do was just laid back 
sometimes u have to do nothing to experience it




fishing right in front your chalet. 



the view of family room + reception room + restaurant + sea 

barbeque

Monday, 7 March 2016

Kampung Johor Lama, Kota Tinggi

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:52 1 suka komen Links to this post


Peta Johor

sumber:google



Peta Kota Tinggi

sumber:Google





Sunday, 28 February 2016

Pemakaian liquid eyeliners @ celak cecair

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 01:12 1 suka komen Links to this post
Okeh, harini switch sket mood blog ni..kita bebel pasal pompuan-pompuan pulak. Hokay?




tengok..senjata pempuan dah keluar ni, 


PEMAKAIAN EYELINERS


Bila kita sebut je tentang wanita, what’s the first thing yang bermain kat kepala korang semua?

Yes. Solekan.

Ha gaya solekan ni dah memang sebati dan dah tentunya jadi one of the hottest topic discussed by adik adik yang lepak kafe hipster (adik-adik je ke lepak café hipster?). Haha….kakak kurang kertu macam akak ni pun sesekali singgah uolls.


Ok, berbalik pasal solekan a.k.a make-up ni.

Well, biasalah bila kita nak dapat angle gambar hipster terbaik, make up tu kira pelengkap lah sebab nak sorok parut jatuh basikal zaman sekolah dulu kan? So sebab apa akak kata macam tu? Sebab zaman dah berubah. Make up bukan hanya untuk yang nak naik pelamin atau pergi annual dinner je dik. 10 tahun lepas, gaya solekan terhangat adalah 3 inci bedak 1 inci gincu merah tak cerita lagi dengan fake eyelashes Che Ta. But now, kerana revolusi make up ni dah berubah sampai kan ia boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Mudah ringkas dan cepat! Setanding lah dengan peredaran masa tak gitew?


Untuk mereka yang tak possess skill make up standing MUA seperti insan yang sedang bercakap ni, tepek compact powder pun cukup lah. Tapi tahukah korang, kat bahagian mana pada muka kita ni yang mana kalau kita bagi extra attention bila bersolek, ia akan buat kita jadi another version of ourselves, TOTALLY different version? Jawapan nya? Of cos lah bahagian mata.

Look! Changes made by a single draw of eyeliners!



 Tak boleh disangkal lagi kepentingan eyeliners sebagai pelengkap gaya solekan kita. Eyeliners adalah atau make up tools yang amat penting dan secara general nya boleh dikatakan setiap wanita yang suka bersolek atau ingin tampil sedikit berbeza dari kebiasaan akan memilih untuk tidak keluar dari rumah tanpa memakai eyeliners. You can forget about blushed cheeks nor cherry lips but you can’t ditch your two eyes. Especially untuk mereka yang monolids. Setuju?





Oleh sebab  itu, kat bawah ni  kongsi kan beberapa panduan memakai eyeliners untuk anda ikuti dan boleh diguna pakai bila nak apply make up nanti ye!


1. Perkara pertama yang uolls kena ingat adalah kenal pasti jenis eyeliners yang ingin digunakan dan paling penting mestilah sesuai untuk anda. Sebab ada orang alah dengan certain substance yang ada dalam eyeliners! So make sure choose wisely. Ada 4 jenis eyeliners yang boleh di temui di pasaran iaitu pensil eyeliners, liquid eyeliners, gel eyeliners dan marker eyeliners.

2. Next, kenal pasti pula bentuk mata anda supaya boleh lah padankan dengan stail pemakaian eyeliner. Salah satu trick yang sering digunakan untuk mereka yang monolids adalah floating eyeliners!

sape tak tahu monolids tu ape? meh akak tunjuk pic dari encik google..

hakak kategori double lids...korang?


Ni dia contoh floating eyeliner. Cool kan?



3. Seterusnya, pilih warna eyeliner yang bersesuaian dengan gaya dan solekan anda. Selalunya adalah hitam kerana ia sesuai untuk pengunaan seharian dan mana mana occasion pun.

 4.Lepastu kena lah ingat ye, lukiskan eyeliner dengan sederhana, tak mahu lah over the top panda pun kalah! Cara nya adalah apply eyeliner tu tidak terlalu pekat terlebih dahulu sebelum lukis semula garisan kedua dengan tekanan yang lebih pekat untuk dapatkan garisan yang sempurna.


5. Kalau ada kesilapan bila lukis eyeliner tu, seeloknya gunakan cotton bud untuk bersihkan kesan comot tu! Jangan sampai luka bahagian mata dengan mengelakkan penggunaan tangan atau tisu ye. Kulit boleh luka dan garisan tadi pun boleh hilang sekali. 


lepastu, kena kemaskan..touch up bagi bersih & nampak sempurna.



itu je korang..
SIAP!!!



dan lepas tu korang pasti akan jadi



se'comel mek ni

tak pun se ayu akak ni...




atau

harus jadi begini

monolids...harus fefeeling korean kan?




p/s dah...akak nak sambung tengok retis monolids dalam  Gu Family Book

Tadaaaa



Selamat Ber'Liquid Eyeliners' korang




Friday, 26 February 2016

Orang Malaysia gemuk, sebab?

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 00:19 2 suka komen Links to this post
Adakah anda sentap?


Chill lah... daku yang gumuk ni pun tak sentap. Dah realiti kan? Asal sarapan je, nasi lemak. Asal makan tengah hari je nasi lauk campur menimbun macam gunung. Asal makan malam nak yang berkalori karbohidrat lemak santan manis penuh cream. 



p/s Dah dah pi tido. Karang stay up lama-lama kau nampak megi cam keepci pulak. ..hehe..







Nota kakikiriku: 
 I do not own this. I found this eye-captured info-graphic coincidentally while googling something.

Ni hah page nya kalau nak tengok infographic yang kiut miut

Thursday, 14 January 2016

Escape Park Penang

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 16:42 1 suka komen Links to this post
An Extremely Exhausting Day at Escape Penang. Hahahaa...


I wouldn't say much..
as u need yourself, effort to click this below link

get a peek on what is all about before i started my blablabla post of this outdoor recreation activities..


Friday, 24 April 2015

Libur : Pulau Tioman

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:57 2 suka komen Links to this post
Senarai Chalet, Resort, Hotel di Pulau Tioman


 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea