Sunday, 13 March 2011

Bali~~adakah destinasi cinta kami??

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 19:58
File:Bali Labeled.png
BALI?


kenapa Bali ek?
Sebab Bali itu luar Malaysia..dan pergi Bali itu belanjanya lagi murah dari pergi bercuti di Sabah dan Sarawak?
Ye ke?
Emm...artis-artis kita pun ramai yang bercuti di Bali..Scha + Awal, Fasha Sanda (ooopsss), Zizan Nin and his wife, sape lagi ek...ramai rasenya.cuma tak publish je kat mass media.

Kita lupakan artis-artis yang pi bercuti kat Bali tu..kita fokus pada diri ini yang merancang berhoney moonz di Bali

Semua orang cakap, Bali tu pantainya cantik~~bangat
hehe..
semua orang cakap Kuta tu jadi focus point buat tourists dari luar Indonesia. Ye ke?

Meh kita tengok, Kuta itu dimana ya?
File:Kuta 200507-2.jpgFile:峇里島庫塔海滩.JPG
Kiri ~ Pekan Kecil Kuta
Kanan ~ Pantai Kuta
File:Kuta Square.JPG
Kuta Square

Tapi kan? Kuta ni macam happening sikit. Orang ramai..kedai pun banyak..barang pun agak mahal. Maklumlah tourist datang dari serata dunia (glamer pulak tu..)
So, pakcik si dia cadangkan pergi ke Ubud. Kawasan tu agak peace sedikit. Sesuai for honeymoon couple

Mari kita lihat apa istimewanya Ubud. Okay??


dikelilingi sawah pagi yang indah..aduii
+
~ kaya seni dan budaya ~

Dikenali dengan jolokan ' heaven for spa lovers'.. Hmm..untuk yang sukakan kedamaian dan ketengangan. Maka, disinilah tempatnya. Bukan Malaysia tidak ada tempat seperti ini, tetapi suasana dan persekitaran budayanya berbeza~~lain padang lain belalang~~

~ ada jugak orang cakap, Nusa Dua, Bali pun best..mari kita intai~
kalau di Kuta, kita boleh melihat matahari terbenam nan indahnya (sunset), maka di sini kita boleh hayati matahari terbit (sunrise)

Tempat ini banyak resort mewah~~sesuai untuk golongan elit~~
Image:NusaDuaBeach.jpg

selalu kita dengar, puisi-puisi memuji pantai yang pasirnya memutih nan halus..hehe..kat sini pasirnya keperang-perangan. Dipanggil golden beach~~

~ cantik kan? Dan ekslusif..maka harganya pun..ekslusif lah dear~

hmm..sudah.sudah lah meng 'cover' pasal Bali ni. Tengok tapi tak merasai lagi, belum tentu Okay ke tak. Hmm..jangan indah kabar dari rupa...


0 suka komen:

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea