Thursday, 24 March 2011

Dilema insan berdiet

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:50
" Diana, Puan bought u nasi kerabu...already.."
" But Dr. I'm on my carb diet. how come?"
" Mm..just tell her la...
" Mm...
Beratnye rase kaki ini nak melangkah ke dalam opis~~how to say no ?
Sesampai di opis...sudah terletak kemas nasi kerabu di atas meja..aduhai...
Nak tak nak..i've to say thanks to her..bersusah2 membeli untuk aku kan?
tp..mm...nak makan ke tak..nak makan ke..tak
2 bulan 4 hari lagi untuk hari 'bersejarahku...'
badan still
mmm...
turun sekilo seminggu
maknenya..
kalau tak berapa nak berusaha
dalam 8 minggu 8 kilos jelah..
target aku dalam 10 kg..
baru OK


inilah dilemanya..
dalam berdiet..terkadang memang tak ske nak berziarah ke rumah org
bukan ape..
bila dihidang..di ajak makan
tak manis to say NO
even bile kengkawan dgn nada ceria nya mengatakan 'she's on diet'
tp si tuan rumah tetap akan mengajak
dan terus mengajak
dengan ayat manis mereka
'hari ni Off la diet..sok sambung balik.."

kalaulah dalam seminggu perlu bertandang ke rumah org walau sekali..
maka,
bagaimana pula diet aku nanti?

2 suka komen:

aDieyZa said...

dear, kalau rasa hari tu makan lebih, petang tu kenalah rajinkan diri bersenam.. zana selalu diet tp sekejap2 jer.. hahahaha..

masa nak kahwin mmg semua B2B akn berusaha kecikkan badan... semoga hajat utk turun 10kg tu akan tercapai k..

Bila Ku Kata Cinta... said...

hehe..2 weeks dah berlalu..n turun pon 2 kg only..
skang ni, tak macam dolu..boleh bersenam dan beraerobik sakan..

diana ni baru je pas operation perut~~so, dalam tempoh setahun dr. dah warning~~tak boleh lasak2 sgt..takut jahitan yang kat dalam tu tak OK lg..

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea