Saturday, 12 March 2011

~ MATTA FAIR 2011 ~ jom jenguk!!

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:02
MATTA FAIR 2011~~~~
Ramainyer org!!! berpusu-pusu...
sampai pening sangat kepala ni. Entahlah..macam tak berapa nak berminat. Murah memang murah..but after calculated..hm...OK lah. Tak murah mane. Yelah, yang di offer tu ground package (exclude air fare~~memanglah murah) Tapi bila uolls plus..and plus ngan air flight for two paxs..emm...OK lah. Tapi, if u olls plan nak paergi reramai cam rombongan cik kiah. Berbaloi jugak rasenye. 
For first tyme traveller..aku suggest guna lah Travel Agency@ packages like this..(bukan ape, takut nak jimat punya pasal..tapi sesat entah kemana-mana. dah lah tak pernah pergi tempat tersebut)

Banyak sangat Packages ke Langkawi, and pulau-pulau di Pantai Timur (especially terengganu)..
Memandangkan diriku ini, tidak berapa suke pulau. Maka telah menggunakan pujuk rayu untuk mempengaruhi keputusan si dia. heheheeee.....
Yelah, kalau nak pi sangat Langkawi..ermmm..tak payah pakai packages. Bukan ke ada Huda, si sahabat aku yang duk menetap di Langkawi~~orang Langkawi sejati gitu.. Tempah flight, pastu mintak Huda carikan chalet yang OK, kereta yang berpatutan sewanya.. Kalau nak berjalan-jalan. Dah tentu tour guide ada depan mata. Tak susah kan?

Bila teringin nak ke bangkok..teringat pulak Dr. Pok ada kawan yang tinggal di Chiaang Mai~~she's Thai~~english teacher (of coz la can speak english very well, kan?)
Boleh mintak dia tolong carikan hotal yang OK2..if tak keberatan boleh minta dia jadi tour guide. Kalau tak pun, gerak free n eazy...anything emergency~~i 've sum 1 to refer with~~
hmm...

Nak g singapore?
ada pakcik si dia disana..malah kerabat sebelah mak dia pon banyak di Singapore. Naik bas dari Larkin sampai ke Keranji MRT..tak pun renti kat Changi..tak pon memanalah... Pastu ask direction from them. Kalau sesat..terpaksa ask for help!!! 
Agpon, kata sidia yang pernah bercuti kat Singapapore~~nak pusing kat sane tak sampai satu hari pon..dah habis road tourr!!!

Kalau ke Kuching lak, si dia dah de makcik di sana. Agpon, si dia pernah g bercuti kat sane..so, insyaallah area sane tak sesat. Ooppsss luper..si dia dolu study kat uitm sarawak lah...hehehe...maka dialah tour guide aku!!

Nak masuk hutan??? Taman Negara?? ish..takpelah...dah memang tempat aku tu~~


Tapi kan? Package yang dah kami booked aritu? hehe...meh aku citer
Sebenarnye begini..tahun lepas kami terjumpa satu company buat offer package perlancongan dalam negara+negara asean~~ So, kami ni dengan penuh confidenna telah mem' booked' untuk pergi ke destinasi yang tak tahu lagi. Berbulan puas fikir ni..nak pi mana ek? mm...kejab Bali..kejab Phuket...kejab Bangkok...kejab....
Haishhhh....
Takpelah my dear..for good sake~~for our heppiness forever~~kite p Bali ye darling~~PTPTN dah clear kan? hehe....

Tengoklah nanti...kalau jadi P Bali. Manelah tahu...nak dekat-dekat nanti tertukar fikiran nak pergi dekat-dekat dolu disebabkan tuntutan tugasan aku~~mane kita tahu kan?
Hopefully, everything OK~~~


0 suka komen:

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea