Wednesday, 6 April 2011

~ DIY bilik pengantin~~ ye..ye lah tu

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:27
kenapa aku tak kreatif??
kenapa aku STUCK!!!

huhu...
malam tadi ajak sidia pusing2 kamdar Klang..nak cari material nak hias bilik pengantin macam ni~
(hehe..ni bukan aku nye yek? ni aku cilok mana entah.. sumber: google)

sweet tak?
hehe..
sebeonar eh..kaler thema aku ni gold
tetapi memandangkan omak den terbeli langsir kaler dark peach
maka den nak padankan lah tabir tu ngan peach+gold (cam serabut jek..kate si dia)

masalahnyer
abah aku dah cat kaler bilik tu ngan kaler kunig air cam ni
tapi cam ok je..peach ngan kunig kan..kan...

aku pujuk sidia..aku kata
dinding kuning
langsir dark peach
tabir kat atas tu light peach la..
kan mak dah de day curtain (lebih kurang cam kat bawah ni..)
tabir kaler pink tu kita tukar lah peach...
mm..dia kata tak Ok
aku ish...
KO

aku nak buat tabir kat belakang katil tu cam gini jek
kaler peach+day curtain cream
atau
day curtain peach jek..

si dia kata..buat lah macam tu je..
tapi masalahnya bilik aku tu agak luas lah (boleh letak meja kecik kat kiri kanan lagi)
so..tabir kat belakang tu perlu empat ikatan (erkk..betul ke?)

mmm..kalaulah dapat kaler peach malam tadi..semua dah settle
tapi kaler peach ni~~susah tul nak jupe..geram !!!!

So, misi petang ni balik keje nak terus p Nagoya Plaza Alam Sentral..
nak cari day curtain/organza kaler peach..
harap2 jumpalah nanti





4 suka komen:

LanaBusyBee said...

cantik la bilik yang last sekali tuh..ha buat je mcm tu...eh luas gak smpi leh letak almari kiri kanan kan...mcm bilik akak sempit jer huhuhu

Bila Ku Kata Cinta... said...

hehe..meja kecik je..table lamp~

tulah..masalahnya..dah decide nak theme gold..tetiba mak beli langsir dark peach..abah pulak dah tercat kaler kuning~~

alahai..kena match ngan kaler2 tu...

MY SouL My HeArt said...

suka yang pic no. 2 tu.. sweet but simple.. :D

Bila Ku Kata Cinta... said...

aa..sweet kan...modern lg

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea