Wednesday, 27 April 2011

Kos mengepos kad kahwin

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:51
Ayak!!!
stem lagi mahal da dari kad?
hehehe...
ni sume angkara sidia yg nak sgt atas envelope tu bernama~~
dia takpelah..
kawan2 area sini..
bg byhand
kite ni 
kengkawan serata Mesia~~
setakat ni telah mengepos 30 pcs..
bayangkan
RM 0.80 x 30 pcs + RM24.00 hinggit..
tu baru 30 pcs..
ni yg bertambah lagi ni...??

geram..tp puas..
dpt anto kad kat kwn2..
tak kesah if derang tak dpt dtg
tp seronok nak mengkhabor..
teman nak kawen dah...
hehehe

ni..saye bersama stem

bergaye cam dpt surat peminat~~~

cak..cak dgn kad..hehehe


6 suka komen:

LanaBusyBee said...

mahalnya memang kena stem 8 kupang ka? 6 kupang ja xleh ka?

JIJI YU said...

lorh..aku pon nk jgk

K.I.N.A said...

sebab tu xnk buat kad ada hotstamping..tp dengarnya kalau saiz kad lain pun kena 80sen..baik letak je hotstamping free tu..

aDieyZa said...

dear, cuba tips ni.. masukkan kad dalam sampul putih lain.. sbb nanti akan guna setem biasa je.. kiranya dalam sampul putih kosong lain tu ada la sampul kad kahwin n kad kahwin u..

ramai gak yg buat mcmni.. masa zana dulu setem masih harga biasa.. so zana selamat... hihihi..

kalau boleh jimatkan, try jimatkan.. rasanya lagi ok kot beli sampul putih biasa dr setem 0.80sen..

ZiL said...

Masa Zil hari tu pun ingat RM0.80.. sampul zil juga bercetak.. suruh adik tolong poskan.. dan suruh adik tanya terlebih dahulu ngan orang pos tu.. tp org pos tu kata 50sen je.. tp zil hantar dulu dalam 24pcs.. nak tengok sampai ke tak. siap tanya ngan kawan2 dari semua negeri lagi. alhamdulillah.. kad zil tu pun sampai.. kad zil ni berat juga.. kad size A4 lipat 3,matte laminate + hot stamping.. lepas tu terus la pos semua sekali.. hihihi... try la dulu pos dalam 10 kad..

Bila Ku Kata Cinta... said...

lana: tulah..gerr..jek...siap tanya kat akak kaunter pos tu. Dengan kompidennya menjawab. Ye dik..0.80 sen

jiji: ko nak..bagi aku address

Kina: tulah..my fiance la..dia punyer idea..

zana: mm....kos mmbeli smpul putih tu..dalam <20 sen + stem 50 sen = 70 sen.. (rasanya..baik D wat sampul surat guna A4 ni..jimat sket) hehehe

zill: wokey..i'm trying .. (yg dekat2 lah dolu..pastu kena inform member..takut2 derang kena bayar balance 20 sen tu..kecian la pulak.. Kena denda)

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea