Wednesday, 27 April 2011

Kecelaruan, ke'confusan', kebingungan, kebimbangan....kegeraman

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:08
kecelaruan
ke 'confuse' an
kebingungan
kebimbangan
kegeraman
* semua di atas utk entry di bawah:

satu:

aku: yok, nape ko beli kaler langsir cam gini.. kan aku dah pesan. kaler kuning + gold..kalau takde cream pon OK ..
mak : dayah tak cakap pon..
aku : dia tak ckp? sudah bnyak kali kubilang padanya...huh...(telinga aku dah berasap...bukan kerna aku pe'modal'..tp sbb tu kaler tema..adehh...
aku mare..tp dia wat muka toya.. Boleh dia kata : dah tu je ada..kedai lain tutup..banjir. mak nak cepat..tak sempat nk p Jakel..

kesannya: 
cmner nak blend gold+kuning ngan dark maroon..dark peach (mak kata..)..kan dah tema hampir sama ngan his side..?? 

sepatutnya: 
kalau aku tahu..baik aku beli jek kat sndri.. menyesalnya..takkan nak beli bermeter2 ag..rumah aku tu bukan sikit tingkap..?? ayohai...

dua:
aku: kaler ni cam coklat jek..tak macam gold+kuning pon...
kak P : ok lah tu..gold+coklat
aku: tp..sy nyer tema emas diraja..kekuningan..bukan kecoklatan...

balik s.alm.. aku g usha baju kat Umi@Wedding Station..yabedaa bedoo..ade kaler kuning yg kuberkenan.. 
Lalu : ayu, baju ni akak sewa bawak balik Joho ye..ngan dulang hantaran sekali?

d joho:
kak P: kaler kuning ni Ok la...(aku fit baju..bergambar segala..baju gold kebaya simple)

bila tunjuk mak
mak : kuning ni kuning sgt (baju Umi). baik amik coklat....(baju Kak P yg ku tolak pertama kali)
aku: hah? coklat? mak...tema kita kuning...
mak : baju kak P yg kaler gold oren ni simple sgt..cm org tunang jek. tak glamer 
aku : [coklat bg aku tak same tema, kuning bg mak..terlalu terang... gold oren..dia tak berkenan...]

d shah alam:
aku: yang..mak nak coklat..dia kate kuning ... Aku msg ayu..cancel baju kuning..proceed baju kaler gold coklat (yg kutolak pertama kali..)
dia: ok ke..?
aku: entahlah... (keciwa..sebab ..tak tahu nak ckp....)

tetiba setelah berpk pjg:
aku : yang..kalau kita stick ngan decision kite,,nak amik baju Umi (kaler kuning glamer) tu ok tak?
dia: org Ok...tp ayg msg ayu awal2..takut dah de org book baju tu...
aku: tp kak P
dia: baju kak P kita pakai masa mlm berinai..takpon mase ayam khatam quran...
aku: im trying....huh



6 suka komen:

hans said...

hehehehe
macam2 hal kan

Bila Ku Kata Cinta... said...

hal: mmang mcm2..

pasal plamin pon adik komplen..itu tak kena..ini tak kena

kek pon dia kata..buat pe beli bertingkat2..bnyak2

tu lum lg mak yg kejab nak itu..kejab nak ini..

ish..sorg2 nak bg pndapat..sudahnye..kite yg poning

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hehe...sabarla ye...mcm2 gak hal nikah kawen ni.....

sumenye nak yg terbaik utk kite tu...(^_^)...tu jd camtu..

Bila Ku Kata Cinta... said...

hmmm...bersama sgt cik Lijah..smpai kite yg poning melayan karenah sorg2...

pepon harap semua Ok..smpai hari kejadiaan

miss naat said...

Dyeee..bebwk sabo...ayam..mmg xlh khatam quran....just jokes to make u smile.....no sedihi2

Bila Ku Kata Cinta... said...

hahaha...typo la dear~~

menaip memalam..huhu..mata dah kecik..tulah tak nampak

anyway, dis week plan nk turun mitrans..nak distribute kad kawen. u ada kat Ws tak?

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea