Thursday, 28 July 2011

Ada sape-sape terasa tak?

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:10
Rajin Bercakap, Rajin Berkerja   = BAGUS SEKALI



Rajin Berkerja, Malas Bercakap = KENA BULI



Malas Kerja, Rajin Bercakap = WAYANG CINA



Malas Berkerja, Malas Bercakap = TAK GUNA



Malas Berkerja, Suka Mengadu = NYANYUK



Malas Berkerja, Selalu Ponteng = BAIK BERHENTI



Malas Berkerja, Suka Menyibuk = BAIK MATI





sumber: Prof Ungku Aziz

31 suka komen:

Mr.Thinker@Ali said...

Patut lar saya selalu kena buli. Ok, dah tau sebab. Terima kasih. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG adakah ai wayang cina hahahahaha......

Fathiah Hamim said...

ada2! saya yang first tuh. *konon* hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

dear uolls: 1,2,3 dah terisi nampaknya...

mynameismy said...

I'm the first haha

wahida said...

tak terasa hati pun sbb aku yg first tu...hahaha!!

Lulu Caldina said...

blog ni dah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages :)

Isteri Encek Bard said...

hahhaha saya selalu kena buli

Cik Ecah said...

hahaha.. mane satu ecah punyer....

mizzkechique said...

eh2..mcm yg 1st je.. hehe

Marina said...

marina cam kena buli jer

Kakzakie said...

Wayang Cina bapak kakak kata PekJie...

oja_alia said...

eeerrr......tidak2,,sy 50 50..ehehee!

Mr.Thinker@Ali said...

Ada beza, saya dibuli di kelas jaa. di rumah, buli balik pada adik. HEHE~

maaf, apakah yg anda maksudkan dgn 'tuan punya siap' itu? :)

Sukma Bintara said...

hahaahahaaha.. nak pinjam artikel ni.. bole?? best....

PinKy MoMMa said...

wayang itu senario slalu di lihat hehehe :)

CikPuan Fara said...

hehehe suka3. saya mau share kat blog saya boleh tak? :)

Suhazli said...

wayang cina tu ape ek?hehe

NM02 said...

bagi saya kalu malas bekerja, malas bercakap maknanya saya ngantuk tahap gaban. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..yg last tu..Terbaik.. :)

Ana Aishah said...

bw here! sy la tuh yg rajin kerja malas cakap so selalu je kene buli. sob sob!!

アヌム ちゃん said...

jap2 nk fikir sy yg mana satu.heeeee

Wanie said...

huhu..wanie dalam kategori mane eh..
tunggu dah bekerje nanti baru leh nilai balik..hehe
harap2 jadi yang first tu la..:)

aTy _faRed~ said...

hahaha... kat opis ni semua jenis ade..;p

Bidadari Syurga said...

yg no dua tu... rasanya kena... yang wayang cina tu rasanya padan... hehehehehehehehe

Chempaka Sari said...

Huhu semua betul cakap Ungku Aziz ni.. Bijak dia kan.


dah follow kamu, Chempaka Sari yang ke 213. Ada masa jenguk lah saya ye. Bye..

tia @ Ini Kisah Tia said...

ohh bagus sekali :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lap peluh sekali :D

Afikah Aziz said...

wuwuwu Ika kne buli :p

ZaNa aDieyZa said...

wayang cina tu mcmne eh?

EYFAalias said...

hahahaha. last sekali terbaik. hehe

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea