Monday, 18 July 2011

ada Sebal didada

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:26
Mood bola masih melanda...
even Malaysia kalah 3-6 kpd Liverpool (seperti nyata sudah dijangka..hehe..)
namun..
sebagai supporter Malaysia..
aku bangga Beb...
-
-
mulut tak henti menjerit-jerit..bersorak..
kesannya aku sakit tekak..hahaha...
saat kamera sempat merakam detik syafiq jaringkan gol...
aku sudah terlompat-lompat kesukaan...(ilang sudah keayuan..hehe)
-
-
seronok melihat semangat penonton malaysia...
yang rata-ratanya bersikap adil lagi saksama..
setiap gerakan pemain mAlaysia..
walaupon tidak membuah sebarang jaringan..
akan disambut dengan sorakan sokongan
bukan Booo....atau herdikan...
-
tapi
dalam seronok...dan semangat kesukanan..
telinga aku sekejab-kejab rasa panas..dada dah penuh rasa sebal...
dek dua orang budak belakang aku...entahkan siapa dia...
sepanjang waktu permainan duk mengata team Malaysia..
nak kata wajah Pan Asian....kulit caucasian...ataupun...eurasian..tak jugak..
macam aku-aku lah pulak... (mata tak biru pon...)
tapi mulut..sedap mem'bodoh' dan mem'bangangkan' orang...
meng'ayam' dan meng'hanjing'kan orang.. (ingat aku tak paham English ke..???)
ish..serius...
rasa nak pi pusing kepala..dan sound laju-laju..(hehe...perasaan geram dalam hati je..)
entah tahu ke tak main bola ...
kalau main pon..layak ke sampai ke peringkat kebangsaan...
kalau setakat juara Kg Pinang Sebatang..
tok sah nak kutuk-kutuk orang lah...

comment boleh..sikit-sikit
condemn jangan..banyak-banyak



p/s: haku dah membebel macam mak nenek dah.....

16 suka komen:

PinKy MoMMa said...

salam kenal diana..

sis pinky tumpang duduk sini ya..ur 97 follower..

eppy blogging k~

Diana @ bilakukatacinta said...

sis pinky: TQ....

oshin-jamel said...

salam kenal....oshin polo yer...sebelah pinky momma.98..hehe!!jom jln kt cnie.http://oshin-jamel.blogspot.com..nie blog oshin..yg diana msk tue blog ank..hehe!

Diana @ bilakukatacinta said...

oshin: hehe..nt2 D follow ye? skang server security..dia blocked...

Afikah Aziz said...

haihh ika pun xsuke klu jenis ngata ikut sedap mulut je..rase nk bg lempang je hehe,eh cm berani la plak hahaha,ape pun tetap sokong mesia hehe :p

Diana @ bilakukatacinta said...

tulah ika: tak support langsung...sembang bolehlah..entah2..sendiri kaki bangku..

hayatunfadzila said...

aslkm...
salam perkenalan kat awak jugak...
~(^__^)~

rara pinkmafia said...

maybe dorg dh insaf kot dgn perlawanan sblm ni.

Diana @ bilakukatacinta said...

hayatunfazila: hi...

rara: dengan harapan... ;p

wahida said...

aku pun bangga walaupun team Malaysia kalah...dorang dah buat sehabis baik...

tima kasih rajin komen kat blog kita, tp awat tak follow sekali? huhu...

Diana @ bilakukatacinta said...

wahida: tulah,...puashati dpt layan bola mesia vs liverpool...xdpt nak follow opis hour..kena blocked..nt petang2 kite follow (huhhu..lom bayar bil berukband lg..)

MamaEma said...

tentu meriah kat stadium tu

IdaSahman said...

Ish..ish..Salam kenal sis..Ida baca pun buat hati panas.itu org xsdr dr namenye.Tq atas kunjungan kt blog saye ye.Nnti folowla blog sya ye;).Ida dah jd yr 100th follower..yeay!

Diana @ bilakukatacinta said...

mamaema: meriah giler2..

ida:thanks ya..akak suke...akak terasa nak bgi hadiah kat ida...

IdaSahman said...

waa.. ye ke?eheh sgt teruja ehehe..

Diana @ bilakukatacinta said...

idasahman or sis ida : heheeh....

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea