Thursday, 21 July 2011

Bajet orang tak nampak...

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:34
pagi pagi naik kete
naik kete dengan abang
pagi-pagi dah ketawa
bila dengar derang sembang

pantun tak serupa pantun..
hehe..terbawak-bawak dek entri semalam

tajuk sembang Hot fm Am crew pagi ni...
'perbuatan yang anda buat senyap-senyap yang anda rasa tidak diketahui orang'
lebih kurang begitulah bunyinya...

pemanggil pertama..telah membuka rahsia, yang mana ibu mertuanya tidak mengetahui beliau telah berkahwin dengan anak lelakinya secara sembunyi-sembunyi sejak tahun 2009. ini disebabkan ibu ' si lelaki' tidak mengizinkannya walaupun telah dipujuk berkali-kali..
* serius..kalau aku, tak berani nak citer dalam radio. Yelah..seantero pelusuk Malaya kot mendengarnya..dalam reramai tu, manelah tahu jiran sebelah menyebelah rumah dengar ke..kan disampaikan cerita pada si ibu mertua...lagilah naya...lagilah haru biru nanti...


nak telefon Hotfm..tak tertelefon,
tp terasa nak respon disinilah duhai kak fara pauzana, FBI, ag, n ucop wilcha...

perbuatan ni..aku rasa org tak nampak..tp tutp..tup telah di 'tagged' dalam fesbuk aku...
reaksi ?
sure No hal lah..bukan aku wat salah pon...
sudut gambar ni jek yang boleh mendatangkan 1001 spekulasi hangat....

korang rasa  ape?
nak tengok....
betul...
bukan sedang melombong bijih timah..besi ke ape...
sekadar sedang mengerjakan hidung yang terasa amat gatal setelah tersalah makan..
maklumlah orang resdung...
silap sikit..gatal banyak-banyak..sampai tak tertanggung...so, tak kiralah..sedang Viva ke..menunggu orang habis presentation ke...jalankan jugak aktiviti..sebab dah tak tertahan.. uwekksss

korang pernah kan...
konon-konon buat sesuatu yang korang rasa org lain tak nampak...
pernah kan?



24 suka komen:

wardah @ fie shah said...

ok, akak pun dah buat pengakuan dekt blog. hahaha

...sWeeT uMi... said...

umi pun ada dgr td...kihkhkhi mmg tergelak je dgr diorg ni...igt nak smbg dgr kat opis...tetiba tak leh plak, line k.o huhuhu

Afikah Aziz said...

ehehe,ika nmpk biase je gmbr tu,xde pk len hehe

Cik TeN10 said...

ahaa.. mesti penah.. curik2 makan bahulu masa time mula2 belajar puasa dulu.. :p

FasiHaH SupiaN said...

uihh biasalah tu...mestilah ada yg perlu dirahsiakan...haha

NM02 said...

hahahaha

benda2 sedap mcm tu

org nampak pun tak pe

akikikiki

*__"

Diana @ bilakukatacinta said...

wardah: ish..bukan pengakuanlah..pembetulan..akak tengah menggosok idung gatal *

sweetummi: senyum pepgai hari..ye tak?

fika: u r positip dik..suke akak

cik ten10 N FASIHAH: kalau dah bgtau..bukan perkara rahsia lagi or ye tak?

NMO: sabo jelah

Lelaki Ini said...

hahahah!
kantoi!!!

Adyla said...

hehehe...ade2 je:)

Acik said...

contoh yg kawin senyap2 tu ... nampak sangat dlm hatinya tersangat nak beritahu satu dunia tentang perkahwinannya. kesian dia ....

Diana @ bilakukatacinta said...

lelaki ini: sila lihat bretol2 ok..

adyla: mcm2 ragam

acik: tulah..niat hati begitu..tp takut ngan mak mertua..ngan org len..tak kesah kot

.: iEyLa :. said...

huhu..rajin tul yg duk snap pix org ni..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis belum pernah kena smpi di tag di fb..keh3....selamat garu2 hidung je kan diana?

.:Mama Dhia:. said...

candid pic..bahaye gak ek..banyak spekulasi..hahaha..

aDieyZa said...

hihihi.. kdg2 kita terlupa yg mungkin ada org yg nmpk kan.. zana pulak kalau xde org suka chek tapak kasut.. paling takut kalau ada "benda" yg melekat kat tapak kasut.. hahahaha.. kalau check dlm lift, lps tu mesti terfikir yg org jaga cctv mesti nmpk kan.. hahahahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hahahahha...ni pengakuan berani mati ni...TAPI betoi kata NM tu..benda2 sedap mcm tu org nampak pun tak pa...kikikiki...

aTy _faRed~ said...

huhu.. banyak kot..!! tapi tak mo ar cerite... hahaha.. biase ar tu kan... kaLau terkantoi tu nak buat macamane...huhu...kalau bab2 manner ni.. hurrmm... normal lar.. cume harap tak buat kat public ar..;p

Hanis MY said...

tak nampak mcm tgh tuutt pun mmg nampak tgh garu hidung, sapelah yg sanggup mengetag tu ye, kalau sayalah terambil gambar cenngitu tunjuk kat tuan dia ajelah..

p/s: sebab tu event yg si isteri beria nk tgk, maka si suami takmo pgg kamera hehe, cinta hatiku tu tgk mood... huhu...

ikatankasihku said...

penah tapi rahsia la...hahahaha

H.J said...

boleh tertinggal entry ni..tak baca pom..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ingatkan u tutup hidup sebab bau ketiak ke apa ngeeeee

.izzati liyana. said...

haha.lawak..

sW33tdARLiNG said...

hehehehe... biasalah, benda semua orang buat..

KAMIHIDUP said...

gatal hidung.

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea