Tuesday, 12 July 2011

Sanggul Sendeng Melaka

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 14:22
sape org melaka?
angkat tangan anda
hehe

tahu tak benda alah ni?
yang duk tertenggek-tenggek di atas kepalaku ini..

orang Melaka kompen tahu...ye dak?
nilah sanggul sendeng..
original datang dari Melaka..

memanglah pernah teringin nak pakai sanggul ni masa kawan aku kawin tahun lalu kat Melaka
tapi tak sangka pulak...
hasrat hati aku yang maha dalam ini dimakbulkan DIA..

tak sangka pada malam berinai kecil di rumah mr hubby..
tetiba mak andam datang membawa ini
mengusulkan aku untuk memakainya

pada awalnya..keberatan...
yelah..takkan nak free hair pulak...?? seganlah..takutlah..malulah...
macam2 perasaan bergolak dalam hati ini..

ting...dapat idea..
lalu aku mintak mak andam balutkan selendang itu melitupi rambut (kaler cream)..
erkk..cam pelik jek..
arghh...bantailah..

tetiba anak mak andam datang dan membawakan selendang kaler maroon itu..
so, terus dia balut dan selit2 mana yang patut..
huhu
dah macam ape pulak

tak kesahlah..
janji menutup rambut..leher..dan kawasan sama waktu dengannya...


jalan pun dah terhuyung hayang macam orang mabuk
bukan sebab berat
tapi sebab tinggi dan susah nak mem balance nye...
huhu

tengoklah betapa aku telah mengkontrol segala urat leher untuk memastikan ia seimbang...


haru-haru


26 suka komen:

aDieyZa said...

mesti berat kan?? tgk pun zana dh rasa tersenget kepala.. hahaha..

tp apapun tetap nmpk cantik!! so sweet!

...sWeeT uMi... said...

kreatif tul cara nak cover tu hehehe...nway nmpk cantek aje...sweet tul (",)

Diana @ bilakukatacinta said...

zana: tulah....dah mcm ape kontrol kepala tuh


sweet umi : terpaksa mengkretipkan diri...hehe

Adyla said...

wau kak..cantik..mesti berat gile kan? kalo lepas majlis mesti rasa lapang gile..aduh,kalo sy xtau la nak cakap..tapi tetap cantik

Pn. Sheila said...

salam kenal gak.. erm... cantiknya tema warna merah tu... selamat pengantin baru gak... :-)

Diana @ bilakukatacinta said...

adyla: cantek ke? thank you dik...hehe...lepas mjlis..satu hal pulak nak mencabutnya

sheila...: hehe..tema malam berinai sebelah lelaki...

Wanie said...

selamat pengantin baru kak! :)

datang nak kenal2 ni..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

wanie : tengkiu..meh lah kenal2 ngan akak..

NM02 said...

tak berat ke jah oiii???

Diana @ bilakukatacinta said...

taklah sis...imitate jek . tp bergoyang2 gak pale nih menahannya

Caythrine Amanda said...

kak cantek la songket merah tu...mana sewa..?hee

Cik Ecah said...

cantikkk!! nice ok... ecah rase mcm teringgin jer nak pakai rope itu time kawen nanti hihi~~~~~

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak..

singgah dari segmen kotak bulat..saya group 4..

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

::p0t pEt iLa:: said...

nampak cam berat jer...tapi awak cantik :)

saiazuan said...

nice.. mcm elly mazleen (salah eja ni..hehe)

Darkbatman said...

jrg ade yg nk pakaikan? yela..mung kin le jatuh.mungkin kepala le rs lenguh tp klau ske, mesti x kesa dh kan? kehkehkeh

d a m i a said...

as-salam...waaaa, awak, muka awak mcm elly mazlein laa....cantik...!!! belom terlambat lagi nak ckp selamat pengantin baru kan.... =)

Wahidah said...

mesti berat n tk selesa kan...

Diana @ bilakukatacinta said...

cath: berkenan ke? hehe....kat klang..dekat ngan sg udang

cik ecah: pakai ler...baru nmpak len sket..ye tak?

nas: slm kenal

ila: tak berat...hehe...thanks sbb puji2 i..malu lah

saiazuan: hehe..mcm elly bila di make up..x mekap..x mcm...hehe

darkman: bukan idea sndri..org yg suh pakai...kite try jelah...

damia : thanks dear..for the wish..

wahidah: sgt2 tak selesa n mengganggu adalah lense tuh...

bunga said...

tinggi la..tapi cantik..nampak kemelayuan tu..heeee

ZiL said...

Cantik Dee... suka tengok.. pandai mak andam tu pakaikan selendang.. memang kena... mesti berat kan..

wardah @ fie shah said...

eh muka awak ada iras2 elly mazlein lah..cumil :)

Diana @ bilakukatacinta said...

bunga: nmapk kemelayuan..nasib baik..kepala ni tak layu-layuan..hehe


zil: tulah..pndai kan mk andam mencoret wajah dee jadi len

wardah: awak yg ke 200 org ckp sy mcm elly mase pakai baju nih..baju len muka saya dah jadi noordiana semula..hehe

Mama Gee said...

berat ke...org skrg dh jarang nk pakai pakaian tradisional mcm ni kan..

bagusslah..jgn sampai pakaian ni pupus lak...

ainaa said...

cantikk ! :)

jom bw kat cnie :)
http://encikawisy.blogspot.com/2011/07/segmen-promote-blog-part-2.html

Diana @ bilakukatacinta said...

mama gie: tak berat sgt...sebab dia bukan gangsa betoi..tp tulah..tinggi ..susah nak kontrol

aina: thanks....will follow u

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea