Monday, 25 July 2011

Hotel Puri Melaka

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 12:32
hehe..tak sangka ramai tak tahu kan?
lokasi pada entry PAGI TADI (sila Skroll ke bawah untuk tahu)

lokasi pics pagi tadi adalah disini...
di dalam bangunan ini

sangatlah nostalgia kan?

kepada sesiapa yang meneka Melaka...anda memang betul ! Walaupun agak ragu-ragu. Ye tak?

Terletak diantara deretan bangunan2 lama..bersebelahan dengan Jalan Jonker/ Jonker Walk...
PURI HOTEL, ini terletak di Jln Tun Tan Cheng Lok

nampak seolah-olah sebuah lot kedai yang kecil...mm...tak jugak
bila masuk ke dalam..
aku pulak yang surprised!
mak ai...besar lah jugak...
siap ada taman di tengah2 bangunan... (terasa seperti berada di secret garden)
dihiasi lanskap yang indah berserta air terjun buatan


tak sangka kan, ada taman di dalam bangunan....
konsep taman, nak kata ala-ala China, tak lah jugak..ala-ala melayu...bukan jugak...
tapi macam mix and match..adunan Melayu dan Cina = Baba Nyonya

masuk bilik..
terus check itu ini.....mm...selesa sangat.
bilik kami di ground floor...bila bukak tingkap...menghadap taman
semua lengkap : astro ada..freeze ade...almari segala lah... Yang paling best. Tu hah, peti besi/keselamatan untuk simpan barang2 berharga pun disediakan...

selak-selak almari..tetibe ternampak..erkk... Old testament *
tak tahu ape fungsinya...tapi yang pasti hotel punya,
sebab ada tertulis...never bring out from room... 

memula masuk memang rasa takut...serius, mostly foreigner and chinese..
lepas tu nampak receptionist, cleaner, guards semua Melayu...
so, boleh accept lah...
but bila ternampak *.. terus cakap ngan my hubby.... "Yang..orang was2 nak breakfast kat sini lah.." 




30 suka komen:

shida said...

cda hari jumaat pun ade kat melaka. bgn pagi.. ckp ngn kwn.. aku was2 nak breakfast ni.. kita mkn roti je la.. sekali terlihat bubur ayam.. ngap jugak la sbb tgk tukang masak melayu masa tgh mkn roti...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

WAHH..BEST LA TMPT NI..CNTIK KAN..KLU WAS2 DH TAK LEH NK MKN..HIHI

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

WAHH..BEST LA TMPT NI..CNTIK KAN..KLU WAS2 DH TAK LEH NK MKN..HIHI

MARIA LIZA said...

siyes tak pernah terperasan pun tempat ni..nice place la...

Diana @ bilakukatacinta said...

shida: tulah...dah lah melayu2 nye kami berdua jek...takoot

pn sue: betol tuh...

marializa: nice...lg nice sbb org yg sponsor

Amy Syaquena said...

ada jalan kat situ tapi x masuk pun tue yang agak ragu2 juga tu takut salah hehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt gitew....x sangka :D

Diana @ bilakukatacinta said...

amy: tulah....duk situ sbb org dah booked dan bayarkan...

ayu: heeheh....kelas kan?

Fad said...

cantiknya..suka...nostalgiatik..hahahaha

Fad said...

ops..thanks dtg blog cf ea..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

fuhhh..santeknya tempat tu...suka2..sukanya akak.....

MamaEma said...

kalau was2 dah tak boleh makan dah tu..hehehe..janji kat sana banyak kedai makannya kan...tak perasan pulak bangunan ini

ikatankasihku said...

dah smpi pon kat melaka..
mood honeymoon lagi nih....hehehe

dwaty said...

bila bagi teka teki ni???? tak tau pun... tapi jawapan saya pun mesti salah... hehehehehe

LuN@_aiDi said...

yeah!!! saya teka btoi!! wlpun agak raguragu gak..hehheh.. btw nice pitcha=)

Afikah Aziz said...

wah taman dlm bangunan ini mmg cantik,teringin nak pegi plak hehe

ieda said...

wah2 dikk sgt2 klasik lah .. :) cantik .. kalau di melaka nie akak percaya sbb disana memang cantik2 bangunan lama dia :))

Mama Gee said...

cantik dan klasiklah tempat tu....berapa ya harga 1 mlm?

aTy _faRed~ said...

waaahhh...menarik nyer tempat tu... patut lar rase macam pernah nampak..;p

mamaNoriz sini.. said...

eh, tak sangka lak dlm nye sket punya best!

berpa rate dia diana?

manalah tahu ada rezeki nak ke sana gak..hihi

[sutera kasih] said...

ehh lawa la..

bestnya kalo dpt pegi sana jgk :)

bunga said...

wahhhh..memang cantik la..

Bidadari Syurga said...

decoration dpn hotel tu cntik..... dlm perabot klasik kayu tu.....

lilypelangi said...

sungguh nostalgik . huhu

anisalya said...

cantik tmpt tu...

Tea said...

ngeh3. best oh g melaka. ;)

Wanie said...

wah bangunan ni nampak anyik..hehe..kat melaka ye..tak penah sampai lagi sini..kalau was2 better tak payah makan kan sis..

siti kektus said...

kak. nampak klasik lah hotel tu dari. siyes! ^^

tiefazatie said...

mmg klasik nie..alo..FM melaka ifa xde lagi nie..kena cari nie..haha

FasiHaH SupiaN said...

agak nostalgia lah nengokkk

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea