Friday, 29 July 2011

lengah yang buat aku mengah

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:48
malam2 jalan kaki carik kete...
parking punyalah jauh...
nun di astro sana..
nak buat macamana. ye tak?
90 ribu orang dah serbu keluar...

jalan jammed..sesak ngan kenderaan yg mcm2 aksinya (hehe...yelah..aksi selit menyelit..aksi tergesel dan semakin menyemakkan jalan...aksi parking kete di tengah2 highway..dll...)
Hubby dah merungut2..perut sebu katanya...
sepanjang hari hanya sempat diisi mee goreng yang aku bekalkan pagi tadi...
petang pulak dah kalut-kalut gerak ke stadium selepas punch out..

so, malam buta ke pagi...drive thru McD...
sesampai kerumah..jam dah menghampiri angka 2..
sudahkan mandi..solat segala... terus lena entah jam berapa..

pagi tadi..aduhai....terasa malasnya nak pergi kerja..
bukan letih mana pun..cuma sayangkan tido..hehe....
pujuk-pujuk diri...gagahkan jugak


Oh mak kau!!!
today is friday?
friday Dr. P dah balik dari retreat.??
keje aku tak siap lagi...
alamak!!!

pagi ini..
terus bukak laptop..baca journal sekali imbas....
taip itu..taip ini....
termengah-mengah nak dapat satu page..
(dalam hati...padan muka aku!)


last minute kerja..
memang entah apa-apalah jawabnya..



p/s: Moral of the story..jgn buat kerja last minute.... Mentang-mentang bos takde...duk berdondang sayang depan lappy..senang hati hapdate blog.. wooo



28 suka komen:

Afikah Aziz said...

wuwuwu pg td ujan lebat bukan men,rasa mls je nak bgun pg dan mls je nk g keje hehe..sampai opis pun lewat sbb ujan hihi (eh ade kaitan kah) :p

Nida said...

Salam kenal..

Samalah macam Kak Nida.. suka buat kerja last minute, pastu mula kelam kabut...hehe

Tapi kadang2 kerja last minute tu lebih baik dari awal minit..:)

ikatankasihku said...

tu lah, kan dah kelam kabut..
cepat settlekan keje, nanti kene rotan..
ngeh ngeh ngeh

Hanis MY said...

samalah selalu igtkan diri jgn wat keje last minit kekadang tu terbabas gak adehhh, mood dan idea mesti dtg waktu2 genting haishhh...

ZaNa aDieyZa said...

pagi td pun zana susah nak bangun.. encik husband pun ngada2 ajak sambung tido sbb hujan.. padahal 2,2 keje ni.. ngada betul kan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt terjah stadium bukit jalil ker smlm????
mmg buat keja last minute seksa jiwa raga gitew :D

Cute MuM said...

pergi naik kereta ker?
cute mum naik lrt jer..
itu pon padat macam sardin..
nasib baik 1 station jer..
kami tak sempat nk beli makanan pon sebab sibuk cari seat.. bila dah dapat, terus takleh keluar..
tahan jerlah perut sampai habis game..pastue singgah makan..

cute mum awal2 lagi dah siapkan kerja semalam.. :)

NM02 said...

naper tak naik lrt aje.. kan dah seksa... hehehehe

Diana @ bilakukatacinta said...

fika: faktor ujan tak boleh dijadikan sebab..hehe..sebab hujan hanya trun slepas akk habis bersiap

nida: terkadang last minit tu ok..tp selalu last minit tulah hampeh

ikatankasihku: dia rotan kite..kita rotan dia...hehehe..

hanis: kite ni terkadang boleh buat bila dah terdesak

zana: hujan yg trun cam mendayu2 jek pg tadi

ayu: terjah dan redah org ramai

cute mom n NMO: aah..tengok Lrt pon sesak jek ngan org..rasa cam terpaksa berebut2 jugak..ye tak?

PinKy MoMMa said...

hehehe blog memang berantu skit..kalau dh pegang blog..lupa nak wat keje lain hehe :)

dwaty said...

kan dah kena.... hehehehe... tunggu apalagi... buat kerja tu.... hehehehe :)

suriani azwan said...

dtg klik2 iklan...

kak diana keja kat mna? sambung master x?

senyumSOYA said...

adei..terkena gak.. keje last minute..hehhe..tapi suka!!
idea dtg mencurah2 ke ladang gandum..heheheh

YanaMIB said...

woo dasat aa pi stadium semlm eh..=)

parking kt astro?? pehhh gilerr jaoh..klu kita jd u mmg dh amek mc hr ni..alasan urat kaki tergeliat =P

EYFAalias said...

wahh. untung la dapat g stadium :(

Norhisham Nordin said...

huhu... sama laa citer ni.. semalam smpai rumah dlm pkl 1 lebih... pagi tadi dah kira2 nak amik mc jek... boleh ckp demam & sakit tekak smpai tak kuar suara... huhu.. anyway, salam kenal... thanx sudi follow...

ieda said...

uhuuhu dikkk paling akak x suke buat kerja last minute nie .. tapi inilah yg selalu terjadi di pejabat skrg nie huhuhuhuh

anismelon said...

hehehe..anis salu gak wat keje last min..nak nak kalau tau keje toh tak diperlukan segere..

fazilzura said...

zr x suke wat kejo last2 minit, kang lain jd nye..elok2 banyak idea ni tup2 blur...

aTy _faRed~ said...

waaahhh..gi sampai bukit jalil..!!mesti besh kan..!!! :)

Wanie said...

hehe..akak, keje ape ye sbnarnye?
jurnal2 bagai..RA ke?
saya cukup tak suke bace jurnal..huhu

Wanie Asri said...

wee~ i love procrastination ,,,hahahaha...=)

kemboja said...

memang tensen kalau buat keja last minit.. tp memg selalu terbiasa buat sbb asyik berlenggah..hihi

tia @ Ini Kisah Tia said...

hohooo . last minutteeee ..

hana sudradjat said...

kerja last minute memang menyeksakan T_______T

Bidadari Syurga said...

huhuhuhu... mujur dpt jwb... salah blakng kira.... oooooo bos ni dia....

LuN@_aiDi said...

hehehe sama juge ler, dedulu suka sangat wat keje last minit..
btw SeLamat menyambut Ramadhan buat Diana & Hubby ^___^

Lulu Caldina said...

selamat menyambut bulan ramadan...
dan selamat berpuasa ;)

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea