Tuesday, 12 July 2011

Pergi mengail yey

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:22
yom gi hood..
ajak my mr demuk...

hehe..
" hood tu ape? "tanya aku ala-ala budak innocent yg tak tahu ape-ape..

"yomlah hood this weekend...ke kolam.." kata dia lagi

erkk...
hood?
" ye..hood kat kolam pak teh...." jawab dia beria2...

ooohhh.....
serius..mase mula-mula aku dengar mereka2 ni sibuk mengatakannya...aku tak nak dpt tangkap..
ayah..napi..haziq..n my demuk... berborak pasal benda2 ni..

pernah sekali ikut..lah..
hood ni mengail lah ek?
igtkan ape lah tadi..



last week..sebelom smpai kota tinggi..rombongan kami singgah muar dulu...
ayah dah gian nak meng 'hood'...
my adik ipar jugak...

so, as usual..xtvt kami...
meng'hood' di kolam pak teh...

kolam ni di persisir pantai...

so, ikan air masin lah beb..
terbaik!!
selalu mesti dapat...
sebab pak teh buat kolam ini utk famili memancing...(the other kolam utk bisnes dialah..)

pagi2 buta my father in law dah meng'hood'...hehe


my niece yg suke gelak2...

.

keje aku..
kelek kamera ni kesana kemari (tu pasal lah muka aku takde dlm pics ni..dah aku tukang amiknya..)
-
-
-
tengok mr demuk...dia nih memang suke pd kebersihan....ari2 mengelap kete. Nipun, bngun tido jek terus capai kain dan lap ape yg patut..fuh...nyaman sungguh angin laut..


gazebo atas air ni khas utk famili gathering....mak teh mmang suke melayu2 klasik...
tu pasal...perincian teratak ni.. dah mcm rumah melayu dulu-dulu dengan ukirannya yg cantek..

-
-
serius..mlm tuh aku dah tak snggup nak menunggu..
biarlah derang ber3 meng 'hood' sampai ke pagi..
kami wanita-wanita dah nyenyak...di buai aircond..

nasib kami kali ni tak berapa nak besh...ikan tak dpt..coz kolam dah naik lumpur..
tapi malam tuh...merasa jugaklah aku menyauk (eh..betul ke...???) si ketam yg main2 di gigi air kolam..
tak sangka..tak dpt kerapu..siakap...
dptlah merasa ketam...
fuh...30++ tuh...












21 suka komen:

H.J said...

lorh..saya pom baru tahu makna hood tu..tp nampak mcm best je tempat tu..hee

Bila Ku Kata Cinta... said...

tulah pasai...kaki2 pncing jek tahu istilah tu...kite2 ni duk ngekor jelah..nak menunggu memang tak sabor

AYuNG said...

igt kn robin hood tadi..hehe
cnteekk kawasan p mancing tuh, damai jerk mata mandang..:)

Bila Ku Kata Cinta... said...

ayung...terkena ek??..cantek kan? luassss mate memandang..memang besar..kolam2 pon bnyak..

Fad said...

weewit..baru kawin ea..salam kenal..hehe

Bila Ku Kata Cinta... said...

fad: slm kenal...mmang newlywed..

...sWeeT uMi... said...

la serius umi pun tak tau hood tu apa...now dah tau daaa....amboi best nye dpt mkn ketam yum yum yum...

ikatankasihku said...

cantiknyer tempat ni...

Bila Ku Kata Cinta... said...

umi: tulah...derang asyik ajak..yom gi hood..yom...rupe2nya benda alah tu


ikatankasihku: aah..lapang jek

sHi Ma said...

cantik kawasan hood nie, hehehe...

ratusiput said...

ha kalau ber'hunting' biasala dengar.kalau ber'hood' mmg baru ni dgr...cantik gazebo tu..berukir2..

Bila Ku Kata Cinta... said...

hehe...luasss sgt shima

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sambil meng'hood' sambil cuci mata ...nampak cam indah je pemandangan kat situ .... :)

Sunah Sakura said...

bestnya memancing!!! saya sukaaaaaaaaaa!

pandai la akak amek gambo!!! hehehe..

kaklong said...

HAI CIK LOVE.....salam kenal....

nice nyer gambar,....leh tumpang baca? =)

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye memancing...kalo abg blk kmpung suka ikut dia :D cntik gambar ni, baby tu pn tomel jer ... :D

Bila Ku Kata Cinta... said...

mawar berduri :cik abg hood..kite snap sane snap sini...

sunnAH: baru blaja amik2 gmbo ni...hehe..thnks ats pujianmu itu

kak long : tumpang lah kak long..nak bace ke..bertempek pon boleh...gossip2 takde ke??

niena: baby tu satu2nya cucu my Ma n Pa in law...hehe

aDieyZa said...

cantiknya pemandangan kat situ..

cik pulau said...

wahhh.. cantiknya..
mesti sebab skill photographer yang menampakkan tmpt ni lagi cantik..heheh..

banyak woo 30++..^^,

cik pulau said...

wahhh.. cantiknya..
mesti sebab skill photographer yang menampakkan tmpt ni lagi cantik..heheh..

banyak woo 30++..^^,

Diana @ bilakukatacinta said...

zana: memang syahdu jek dibuai bayu laut

cik pulau: skill + edit ms potograper yg ntah pape ni..hehe

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea