Monday, 15 August 2011

5 Perkara Romantis buat suami

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 14:50
1 Berpakaian cantik – suami akan senang bila isteri mereka pandai menyesuaikan gaya pemakaian dengan selera suami. Of course, akan tertarik dengan dandanan yang rapi dan kemas. Oh wow! Pabila melihat isteri yang selalu berbalut kain batik tetiba menukar kepada gaun tidur yang seksi. Tetapi awas, seksi hanya dihadapannya!!

2 Menyentuhnya -  mengelus tangan sewaktu beriringan  kemana-mana..sesekali memaut pinggangnya. Jika mempunyai ketinggian yang hampir sama, mengapa tidak sesekali menyentuh bahu ketika berjalan. Nampak sempoi dan spontan !!

3 Membiarkannya bebas – berkahwin tidak bermakna aktiviti bersama member2 dia totally STOP. No....No...No.... Tidak salah sekiranya sekali sekali bagi dia ruang utk hang out bersama teman-temannya. Melepak di mamak sambil menonton perlawanan bola, atau bermain futsal sebagai contohnya. Dia akan  berasa sangat dipercayai dan dibahagiakan oleh isterinya.

4 Memuji – lelaki jugak seperti wanita yang suka dipuji. Lagi-lagi pujiaan tentang kelelakiannya. Mengapa tidak dipuji..wah!! hebatnya abang boleh angkat 2 tong gas serentak? Dahsyat tu.... hehe...Sila jangan berlebih-lebihan ye?..nanti terasa macam dipersendakan pulak oleh isterinya. Pujilah yang logic lagi diterima akal. Kalau sidia chubby, pujilah 1 pax dia yang comey tu...heheehee

5 Buat aktiviti bersama – hujung minggu bersamanya. Kalau boleh berbeza setiap minggu. Sesekali menanam pokok bunga bersama, ataupun menemaninya menonton perlawanan bola. Kalau ada bajet, outing bersama-sama. Ke tasik jika dia suka..ataupun...menunggang basikal di Taman Pertanian Bukit Cerakah misalnya... Tentu seronok....






p/s dalam proses meromantis'kan diri yang brutal manja ini....






Mencedok idea drpd : Mingguan Wanita – Bil:1409
Mengarut (researcher) oleh : aku




20 suka komen:

Hanis MY said...

wahhh romantiknya dia... hanis mmg romantik kalau jln nak aje pgg2 tangan jalan beriringan, hehe ngengada betul...

diya said...

wuuuu
harap2 sy pun bley cmtuh bile dah kawin nnti >.<

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pow romantic gak ngeeeee
x salah nak bermanja ngan somi or siteri sendiri :))

H.J said...

insya Allah bahagia umah tangga kalo praktik macam tu..haha

Munna said...

hihi...nice tips la...suke3

wardah @ fie shah said...

hahaha brutal manja ke? ok tq for sharing :)

PinKy MoMMa said...

diriku memang romantik ahahaha sila muntah!

tapi dh hubby tak berapa nak romantik..camno..feeling2 sudeh ;p

Lea IsNaw! said...

ish...bila nak apply sume neh...keh3

Redbloodsnow said...

bils dh kawen nnti...nak lah zie praktikkan ini..hehe :P

Hana Soffelia said...

Wah..tips.. berguna untuk Hana yg bakal berkahwin nanti. hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

tak sabar lak nk kawin hihihi..

Niena Pengembara Ilahi said...

tak sabar lak nk kawin hihihi..

Eyriqazz said...

betoi,betoi,betoi...(jawapan seorang suami)

laskar pelangi said...

wah! sangat romantik! nanti nak try lah..bila lah nak ada suami ni..kih3

anisalya said...

ada yang boleh guna dan ada yang tidak...
husben saya kalau dok layan dia bercakap dah kira okay.

dan dia sangat suka kalau saya berbaju kurung... awww...

bunbun said...

keh keh kehh. boleh la prektis sesama lepas ni XD

dhiera said...

romantik dan sweet~
nice tips. nanti dah kawen boleh guna.hek

Mia-Ina said...

nmpknya sy yg romantik ni terpaksa la praktik bab romantik dgn suami yg x romantik..hehe...susah gak sbb semua isteri nk mulakan..kdg2 tringin nk suami buat romantik..haha

...sWeeT uMi... said...

bagus nye...suke ngan entry ni...mmg akan romantis kan ihiksss

ZaNa aDieyZa said...

semoga sikap romantis tu akan berkekalan selamanya.. x kira isteri atau suami, dua2 mahukan pasangan untuk lebih romantik..

sbgai isteri, kena dorong suami yg x romantik utk lbh romantik..

semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi kita suami isteri hendaknya..

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea