Friday, 23 September 2011

10 perkara, Bila Bini Fanatik Korea

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:42
10 perkara, bila bini fanatik korea : macam aku...hehe


satu -
aku boleh ulang tayang full house beberapa kali - dan beberapa kali itu sudah melebihi 5 kali wokey? itu baru full house - belum my girl....im sorry i love you.....dan melambak-lambak lagi


dua -
tak tido sepanjang hari dan sepanjang malam pon takpe...asal...dapat menghabiskan kesemua episod drama korea - percayalah..sampai mata dah bengkak, dan mamai nak berjalan.... Tetap setia jugak!


tiga-
idup dalam fantasi - kalah alice in wonderland. kalau orang terkenang-kenang seth tan yang romantik kunun tuh... bagi aku takhta 'cool' hero tetap ada dalam Kdrama. Sape? Jihoo? Rain? Hyun Bin?..............


empat-
tersengih cam kerang busuk bila tengok folder Muvie + Drama dalam "Local D'.... Tengok senarai dari atas ke bawah - waaa..bahagianya... Drama apa lagi ek?


lima-
sangat bercita-cita tinggi...dapat scholar, menda pertama aku nak rembat - external Hardisk - 1 Tera??..kalau boleh bukan setakat tera.. 
Peta 1015 
Exa..1018
Zetta...1021
Yotta... 1024
Semua lah.....hahahaahahaa...


enam -
begitu 'mesra alam'.....macam perokok bila ketemu perokok yang lain - begitulah alkisahnya teman - kalau dah jumpa regu..tak kesah lah..tak pernah kenal..tak kesahlah...tak pernah jumpa. Terus menyembang nun sampai ke Korea Selatan - sekapal lah katakan.... Itu belum lagi 'tanpa malu terus bertanya'......koleksi korea awak banyak ek? boleh saya mintak?......


tujuh-
ucapan 'terima kasih' telah serta merta berganti 'kamsahamida'...entah betul ke tak pronounce - lantaklah..yang penting bunyi ala-ala sama gitu....hehee


lapan-
set dalam kepala - tulis dalam buku - masuk dalam bajet - dalam tempoh lima tahun lagi mesti jejak korea... "tak kira...tak kisah..nak berjimat. Taknak tukar kereta...taknak shopping selalu..nak simpan duit..nak pi Jeju Island.." yahoooo..nak jalan-jalan,...


sembilan-
murung - sedih - nak menangis bila tahu - Daesung dah 'berehat ' dan 'direhatkan' kerana menyebabkan kematian dalam kemalangan.... Sampaikan setiap kali tengok Music Video Big Bang -terus terkenang-kenang..cepat je mengeluh. Daesung ....


sepuluh-
bila hubby keluar dari kereta- cepat-cepat capai CD lagu....heheeh....layan lagu korea kuat-kuat. Sorang- sorang.... Tengok cerita - layan lagu - mesti dengan headphone - taknak gangguan - NAK CONCENTRATE kunun..kalah orang study...








pesanan penaja : minat, favor, likes, fans, die hard fans, love, preferences, or whatever.....ada tahapnya - 

makanan yang baik pon, kalau semua dilantak boleh jadi penyakit! 
ubat yang dah tentu elok pon, kalau kita overdose, boleh membunuh !

p/s benda akan jd baik - when we do in the right ways... benda akan jadi buruk - when we turn it negatively...

p/s/s korean music wave = stadium merdeka = daku? = di Open House orang..huhu


di akhiri dengan...
' the dumb brother '

daesung wif Jae Suk

18 suka komen:

Iffah Afeefah said...

Mnt gk

Sian daesung kn

da la comei

makdara TERdiva said...

fuh!
dahsat!

BERT said...

sebbaek tak terjebak haha

suriani azwan said...

kak diana try la join contest mak dara..mana tau bleh menang ke...

psssttt gila k drama jugak..tgh layan fullhouse ntah yg ke berapa kali

Tentang Kita said...

skang nie lini dh layan korea semula tgh giler tgk citer "protect the boss" Channel 393

Nyamuk Terbang said...

<3 SUJU <3

ZWAN SABRI said...

bole jadi gila woo kalau dapat bini yang macam tuu.. HUHU


MySuaraBlog: Cinta Jarak Dekat ke Cinta Jarak Jauh?

mizzkechique said...

amboi, addict giler dgn korea.. dh mcm akak sy lak.. gini la rupenye.. haha

NM02 said...

kalu gitu, kamu minat sama erol AF9 lah ye.... ^_"

rara pinkmafia said...

aduhhhh rara pernah merasakannya =)

NasZ said...

baru lepas tengok kdrama "My Girlfriend is a Gumiho". Best sangat. Tiba2 terasa nak masuk dlm cite tu. hehe.

MOHD NASER.com

[sutera kasih] said...

suka tgk full house hehe

cik najihah said...

huwaaa suke daesung jugak :)

Tasha said...

kih3,kronik...laki x bising xpe

siti kektus said...

haha. biasalah tu kak. tak sah lah kalau tak mamai tengok korea non-stop. hehehe ;p

aimie amalina said...

heeeee
begituuuu akak minat ye
heeeee

miszlullaby said...

boleh la kite gang..hehehe :)

sailaaf said...

hahahaa..sengal jugak...kelaka ok.

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea