Thursday, 8 September 2011

Apa tindakan korang bila.............

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 15:16
."ah..perut aku buat hal daa..memulas-mulas pulak tu. Ni mesti kes makan rendang terlebih lah ni!!"

lalu dengan jalan terkepit-kepit korang menuju ke arah 'kamar beradu kecik'...
dengan gelogoh yang amat...korang dah darurat sangat ingin melepaskan 'hajat' yang dah sipi-sipi tu...

dan dan. jek.korang tengok..
mangkuk jamban duduk yang sepatutnya putih bersih ...dah ada tinggalan seni bekas tapak kasut ....

korang pandang kiri...korang jengah kanan...korang usha belakang..
mana ada jamban lain!!!!!!

So,apa tindakan korang?

A) ah.............aku tak kira...aku dah 'terdesak' gila ni.. Lantas terus amik port atas mangkuk tersebut. Sama adegan ngan tuan punya tapak kasut. Nongkrong je lah kata orang Jawa...nak pecah bowl ke..pedulik ape aku! 

B) eee...yaks..geli i tengok. Apa ni tapak-tapak kasut ni. Tak sesuwai dengan i yang vogue dan kebandaran ni nak letak my punggung  atas bowl ni. Eee...jijik. Baik i tahan..carik lokasi lain...eee... (sambil jalan terkepit-kepit cam nak tercirik  model catwalk yang dah nak pencen..auww

C) aduh.....aduh.....adu..du...du..... Baik aku bersihkan. Amik paip/hose...amik baldi. Curah sikit-sikit. Kasik bersih kesan kotoran. Mmm...amik tisu jamban banyak-banyak. Susun tebal-tebal. Buat alas.... Selesa nak 'berbisnes'.....

D) biarlah berusiaaa....rahsia. Rahsia dalam kelambu aku pon korang nak tahu? Gila glamer....aku nak ngangkung ke...nak tercirit ke...suka hati aku lah... pasal nak tahu?




p/s Tahu..bukan semua org selesa jamban duduk..tapi..aktiviti bertenggek di mangkuk tandas. Cam tak sesuwaii jek. Masa sekolah dulu, byak mangkuk tandas yg retak n pecah akibat xtvt begini....

p/s/s seharusnya..public toilet ade choices...jamban duduk ngan jamban mencangkung. Tak gitu?

10 suka komen:

aanie said...

betul...lagi geram kalau toilet yg terlampau canggih sampaikan air pun takde....camne tu??

aanie said...

sy follow sini...salam kenal ye....

abghani said...

jamban duduk di malaysia sesuai utk di rumah utk kegunaaan peribadi@famili..tasdan awam ..hampeh

missSenget said...

bahaya kot bertenggek atas mangkuk jamban..


kalo pecah..eee..ngeri..

penah tgk gmbr kmalangan mangkuk jamban pecah..!

seram..

suriani azwan said...

lama xsinggah sini..singgah sambil klik iklan..hehehe

Kancil 8349 said...

belum pernah mengalaminya lagi...hehehe

Ezad Skytech said...

fuhhh..mmg masalah besar kalau macam ni...tapi rasanya kat tandas awam mcm tak sesuai yang jenis duduk punya...huhuh~

sergeant keroro said...

yang jawapan A, hehe :P

JelinaJoli said...

C! hahaha... tapi kena ada time tu. baru tau nk buat cane..

aimie amalina said...

betol2
aiyaaaak
kat matrik dulu
siap ponggong tu rabak dek mangku tandas sebb cangkukng kat jamban duduk
huuuu

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea