Friday, 9 September 2011

Misi 2011 : KDrama lagi.....

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 15:39
sila jangan menjeleskan diri anda dek melihat betapa indahnya belog BKKC dihiasi bunga-bunga korea yang gebus dan pinky. Ok?

Boys Over Flower
status: beres ..dah tengok
rate : 8* stars
komen : macam biasa..aku lebih suka 2nd hero dari 1st hero.
i fall in love with : Hyun Joong
ayat super power : Jihoo sunbae..u r my firefighter. I always there, when i need u...
* semua OST best..

You are Beautiful
statusberes ..dah tengok
rate : 8* stars
komen : macam biasa..aku lebih suka 2nd hero dari 1st hero.
i fall in LOVE with : Yoon Hwa
ayat super power : tak ingat aku.... i will promise u du nune noman damgo saragalke....



My Princess
statusberes ..dah tengok
rate : 6* stars
komen : sweet..tapi takdelah komedi gelak gila-gila macam drama lain...
ayat super power : tak ingat aku.... 
* Kim Tae Hee..memang cantek untuk jadi princess




Personal Taste
statusberes ..dah tengok
rate : 5* stars jek...
komen : kehadiran kehenseman Lee Min Ho tidak mencairkan aku utk Vote drama terbaik 2011. Sorry..drama ni bagi aku agak buhsan..Klimaks dia tak berapa nak klimaks...hahaahaa
ayat super power : dah sah-sah aku malas nak ingat


Secret Garden
statusberes ..dah tengok
rate : aku bagi 8* stars ok?
komen : suke..sweet...manis....bersahaja.. I LIKE!
ayat super power : lupe lah pulak
*Hyun Bin...why? why? Vshape your face? Simetri tu tak encem ke?...memanglah nampak muda remaja bergetah tak tahu teruna ke tak...tapi..ala..ala....dah macam boyband lah pulak


My Girlfriend is Gumiho
statusberes ..dah tengok
rate : aku bagi 8* stars ok?
komen : suke...sweet..sedih....semua adalah...Even tak logik dek akal..dan umpama dongeng korea..
ayat super power : ade ke..cam biasa jek
*Shin Min Ah nampak menyerlah dgn kecomelan dia dalam cerita ni...


Playfull Kiss
statusberes ..dah tengok
rate : tak kira nak bagi 5* stars jek....
komen : pesal? kalau hyun joong je mesti best...apepon dia buat mesti best? dia best..citer ni kureng best...ape dah..heroin macam takde pendirian..dari awal cerita ni slowww motion....buhsaaan
ayat super power : minum kopi super power daaa...
*Hyun joong..karekter anda tak mencabar langsung....


Cinderella Step Sister
statusberes ..dah tengok
rate : aku bagi 8 suku * stars boleh tak...
komen : takde komedi dapat 8 suku stars?....aku suke cerita sedih ni..lakonan.Moon Geun Young yang amat firm. menjadi. Totally gadis yang dah ilang rasa disebabkan sikap ibunya...
ayat super power : sedih....sedih..
* lagu Yaesung feel gila...


Mary Stayed out All night
statusberes ..dah tengok
rate : tak kira nak bagi 5 suku* stars jek....
komen : walaupon Moon Geun Young amat berbakat dan banyak berlakon..tapi drama ni bagi aku tak meninggalkan kesan sgt. kategori komedi...tak pulak...sedih...jauh sekali....Biasa2 jek
ayat super power : -
*Ja Geun Suk nyanyi dalam cerita ni.....



Heartstrings
status: dlm proses membuang masa...hehe
rate : pasal tak habis lagi..aku bagi 6* stars setakat yang kau dah tengok sampai episod 11....
komen : Park Shin Hye dan Yoon Hwa menyanyi sendiri...comey jek..Tapi tak berapa nak komedi sangat
ayat super power : Dont give up..U can like me Kyu Won...



Spy Myongwol
status: dalam proses mendownload
tertengok kat KBS cam menarik je...eee..tak sabar nak layan..
* Heroin sama dalam cerita Couple Trouble/Couple of fantasy : Han Ye Seu
Spy Myung Wol Poster

p/s rasanya banyak lagi aku tak collect ni..misi 2011...cari dan kumpul yang lain-lain sebelum tahun ni berakhir. Fighting!!!!

p/s/s korang ada cadangan?

21 suka komen:

rara pinkmafia said...

list ni semua ada kat maaduu x?

Diana @ bilakukatacinta said...

tak sure la rara....kat maduuu boleh download ke?

Asmara said...

uit rajin buat list. hihi.. my first k-drama tengok BOF awal tahun lepas, pastu terus cam ketagih lak nak tengok haha.. dr 11 tu yg dah tengok cuma yg ada LMH ngan hyun joong, your beautiful pun tgk gak sbb ranking dia tinggi kat dcrazy, eh lg satu cinderella sister tu best gak, mmg sedih kan! total dr 11 yg tengok 5 je. good job siap buat star nnti boleh tengok mana yg dpt 8* tu. :D

Nadzirah K. said...

semua dah tengok,
except the last one...
totally best & awesome :)

Lea IsNaw! said...

lea pun ngah layan kdrama neh
hong gil dong
robin hood versi korea
best2

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

aimie amalina said...

pehhhh
mang minat cite korea ehhh
hee
same la dgn jiranmate kat dulu dulu
aiyaaaak
antara semua yg kita dha abis tgk personal taste je
hihihihi
haiyooo

Saiazuan said...

suka gumiho :D

H.J said...

bersungguh2 habiskan kdrama ni..haha

Adibah faizah said...

wah..jeles nyer ...takde link nak download sume citer ni ke
?

JelinaJoli said...

personal taste tu laki tu romantik ape.... hihi

Qaseh dalia adelia said...

fuyooo byknye dah tgk , boys over flower tu suka 2nd hero gak ,cian ye huhuk

Acik said...

nak tengok yg 8 suku star tu ... :)

said...

dalam banyak2 ni, paling minat dasyat2, BOF dengan secret garden..!!! best gilerrr...........!!!

siti kektus said...

kite dah exited nak tengok heartstring tu. tp member ada sampai episod 4 je. sobs.

.:Mama Dhia:. said...

baru lepas tgk kdrama heartstrings..sangat sweet cite ni..lgpun sangat suke mereka berdua..paling best mereka boleh menyanyi..

whitecappuccino said...

suka "You're Beautiful"..tapi suka lagi "My Girl"

blog-tips-kurus said...

Spy tu memang tak habes lagi yek? tertekan ni! hehe..

ending Personal Taste tu camne??

Noor Fatin Nadia Ismail said...

dream high da tgk??? tak best.. hehe

sha my heart said...

banyaknya diana dah tgok.. sha baru layan 2 je dari semua ni.

entah tak tau nak cari kat mana

Amalina said...

Download cite korea kat mana? Share kat Lina ye. Balas kat shoutbox. Nasib baik tak suka lee min ho lina, haha!

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea