Monday, 10 October 2011

Best in The World ! Memang Best !

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:58
pernah nampak tak ' thumbs up' like this?
perasan tak?
kalau jawapannya tak...


yang ni?
mesti pernah terperasan kan?..dalam iklan2 di 8tv
hmm...actually this show really make me 'layan habis'.....
satu - sebab tema documentary ni all about makan -makan di Malaysia....
dan semestinya Tv shows yang berkaitan dengan makan-makan akan terus menyebabkan aku melekat kat Tv berjam-jam lamanya..
yelah, sorry to say..dari melayan cerita hantu/seram ke pebenda kat TV memalam jumaat tu..
baik aku tengok aksi/gambar yang menggiurkan...
food..food..food...


TARIKH SIARAN: 4 OGOS 2011

HARI: KHAMIS

MASA: 9.30 MALAM

cerita ni dah ke udara berbulan lamanya - just kami berdua ni..tengok on and off..kalau kebetulan ada kat rumah dan tak kemana-mana, pasangan merpati berjoli-joli ni akan layan sesama...

sangat suka melihat RazifHashim yang agak 'sempoi' sbg host Best in The World! ke'sempoi'an yang akan buat kita rasa dekat&mesra (boleh gitu..)
yelah, 1 thing i realize about him - sangat suka makanan yang pedas-pedas!
Yup..
Serius, anak kacukan Belanda (his father) ni..menyantap sambal belacan & segala jenis sambal dengan 'slumber'..walaupun muka dah naik blushing...hehehe...Try to imagine..

Razif Hashim: No food host can escape putting on weight(8TV)
hmm.....idea tempat makan yang lain daripada lain, Yup! bukan setakat kat restoren2 mewah mahal meletup..tapi jugak kat kedai2 tepi jalan (termasuklah sebuah gerai bergerak ( kind of lorry) yang menjual spaghetti pada harga serendah rm5 di Subang- kalau tak silap lah..) jugak kat pekan-pekan, dan kawasan yang tak pernah kita bayangkan...
&
ada tips berguna yang disampaikan dalam cara paling 'sempoi' & 'poyo'....

so, kepada sesapa yang terlepas episod yang sudah2 macam aku...
pe lagi...
pi carik kat
sudah ada dalam list siap-siap nama lokasi yang pernah mereka kunjungi pada episod yang yang lepas-lepas
selak-selak lah..
mana tahu, ada tempat yang korang berkenan nak cuba...

dan kalau nak tengok episod yag sudah-sudah
tengoklah kat
tupun kalau opis/wifi korang tak blocked cam wifi aku ni...




11 suka komen:

abghani said...

ooooo....

azam said...

minggu lepas makan kat kelantan...terbaik lah....

tapi semua best in the world...hehehehe

pedasss........

Nens Collection said...

jarang tgk tv8..biasa tv 3 n 9 jek

mizzkechique said...

alorr, jarang bukak 8tv la..

H.J said...

kat sini tak boleh tengok tivi 8

PinKy MoMMa said...

jarang tgk tv8 tu yg tak tau tu huhuhu..

Hanis Azla said...

akak tak pernah tahu pasal rancangan ni.. tp tgk dari iklan, gambar dan entry ni pun dah dapat rasa yg rancangan ni bagus.. alamak dah rasa lapar pulak dibuatnya bila bercerita pasal makanan ni.. he..he..

Asmara said...

kat sini tak boleh nak tengok tonton tu. nape ntah japan dia block. huhu..

World of Azketom said...

belum pernah tengok citer ni, tapi akan cuba meluangkan masa utk menonton di Tonton. hikhik.

siti kektus said...

ada tengok masa dia makan 3 jenis sambal tu kak. maai, amek kemain byk, sekali tu licin pinggan. terbaik lah. hehehe :p

sha my heart said...

pernah tertengok jap je.. tak faham sgt waktu tu.

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea