Tuesday, 4 October 2011

Ketak Ketuk... Karang aku lepuk!

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:46
assalamualaikum
- selamat pagi - 

ohayo gozaimasu - bahasa Jepun
good morning - Ingeris la...
Annyunghaseyo.. ape lagikorea semestinya
Magandang umaga po -  Filipino ni...
Bon matin - french pulak..
Shubh prabhat - hindi kabhi kushi kabhi gam...hehe
Ata marie - kate orang Maori..
Bom dia - Portugese macam ni..

dah...dah..dah..kang meleret-leret sampai ke sudah...

buat adik-adik - yang dah tentu waktu & ketika ni - amat mustahil untuk berada di depan lappy - kerana sedang berpeluh ketiak - berjuang menjawab soalan - PMR - Good Luck! diucapkan...

bila teringat budak-budak amik PMR - teringat SPM - terimbas exam - terus tak 'terpuas hati' kat satu perkara ni...

perkara yang dah ku pendam bertahun-tahun - setiap musim peperiksaan - hati ini selalu berdoa - janganlah mereka...janganla golongan-golongan ni ada...janganlah-janganlah....

cik adik manis - cik akak comey - mak dara vogue bergaya yang jadi pengawas peksa - sila ambil perhatian!!!..

kasut raya anda - yang cantik bergaya - mahal kedano (kata mak aku..)....janganlah dibawak pakai semasa menjalankan tugas anda pada negara - bukan tak cantik..bukan tak ayu. Comel sangat. Tapi, amat-amat menganggu ketenteraman hati dan sanubari insan2 yang sedang berjuang di medan peksa..

dahlah memori manusia ni - tahannya tak lama - sedangkan hard disk pon boleh kena virus - apetah lg kepala berotak ni yang dah muat dek maklumat yang menunggu masa nak di download ketika peksa - 

ingat senang ke nak menghafal 60 spesis pokok kayu - siap ngan scientific name dan descriptions bagai?
ingat mudah ke nak mengingat equations math yang ape ke entahnya tu.....aku pon sendiri tak paham...
adoyaiii...tensen..tensen....

ketak ketuk...ketak ketuk......
Karang aku lepuk!




pesanan penaja :
kalau pengawas peksa rupa ni.... boleh dimaapkan yek

p/s kalau nak jaga peksa - sila pakai sandal yang tak bertumit bising ye?.... kalau nak bertumit - pakai jenis wedges/platform yang bukan dari plastik/pvc/kayu kayan yang boleh membingitkan telinga

p/s/s jugak..jangan pakai skirt singkat sangat. boleh ilang ingatan pulak nanti!

p/s/s/s tak perlu nak bersok..sek...sok..sek nyembang bagai di kedai mamak - tahu, jadi pengawas peksa bosan - ingat aku tak pernah rasa ke?..tp hormat sikit kat calon yang tengah jawab..jgn bikin aniaya orang





13 suka komen:

smilenajah93 said...

setuju setuju !

Nens Collection said...

haha..betol2..buat rules..jangan pakai kasut bile masuk dewan exam..haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

mggngu tumpuan aje kan..hehe..

mizzkechique said...

btl2.. rs nk tekel je kaki diorg tu.. stressssssssss

hajar hazizi said...

hahaha..btl2...ntah pe2 kadang2 dorang nih...ade tu kadang pakai minyak wangi sebakul..ade plak tu yg bau nyer aduhhh...mcm nk pengsan..hahaha

...sWeeT uMi... said...

btul tu umi sokong sgt...diorg ni patut ada kesedaran skit...ekekeke

KAMIHIDUP said...

betul tu. :)

abghani said...

lawa kaki tu

MrS. F!zA said...

hahaha..time tu la jgk makcik2 ni nk gayakan kasut smbil org jeling2 sbb berbunyi..ggu kan..

said...

memang wajib kene lepuk! haha

XD

aimie amalina said...

kekekekek
setuju sgt la akak!

[sutera kasih] said...

aahhh kan, bising je bunyi kasut tumit tinggi dorang tu

aimaniman said...

akak sebagai pengawas piksa amat bersa x puas ati, ingat kita org ni x berhemah ke.. ada ketua pengawas kan.. mereka akan beri warning maa.. mungkin kes ni berlaku kat sekolah adik je koot,.. cuba colling2 LPM kjap..

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea