Thursday, 13 October 2011

Plan tak jadi, kali ni jadi...

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:19
assalamualaukum
salam sejahtera
salam 1 Dunia (boleh?)

masih ingat tak ? (bajet diri femes ala Ct Nurhalijah sampaikan orang perlu nak ingat kat ko, Diana hoiiiiiii)
last week, daku ada bercerita pasal classroom in the woods ....
pasal planning nak [ buat class + bermandi manda + trekking + picnicking ] di Ayer Hitam Forest Reserve, Puchong - So, plan last week tak menjadi, pasal Dr. M nak ajak kami-kami  yg poyo dan gojes ni...kritik dan 'kondem' paper orang...hahahaha....

Dah la, aku buat sandwich pepagi buta, bajet nak makan tepi sungai, last-last makan berjemaah dalam kelas jek...sungguh tak romantik.
This week, aku dah tak buat segala sandwich mawich ni - sebab derang dah pakat nak tapau nasik lemak jek.....hehe....sebab derang malas nak masak...kihkihkih....
aku macam biasalah, chef yang tak bercuti...24/7. So, pepagi tadi sempat gak bersilat bagai kat dapur menyediakan hidangan lagi gojes, dan marveles


french spiafinalouf - sebut betol-betol..its french OK?...idgham kena betol....
atau dalam bahsa saintifiknya roti telor ber set sos mekdi ahakss!!!
pemalas ini bini olang....breakfast laki ko roti telor jek...????


ok ape..alternate lah kan?
semalam nasik goyeng...semalam lagi bihun goyeng...semalam yang sudah-sudah cekodok ikan bilis, semalam yang sudah-sudah sebelumnya lempeng....
ok ape...kan?


So, macam biasa - hari kamis, daku tinggalkan belog tanpa tuan..sebab daku dah nak gerak... (still sempat hapdet dalam kete ni..)
OK..uolls...
berjumpa esok k?....
tak sabor nak hapdet pasal Ayer Hitam Forest Reserve...
yahooo..aku bawak 'Nickhun'...







17 suka komen:

missSenget said...

lempeng mkn dgn sardin sgt sedap ok..!

heheh..

Liyana said...

yg simple2 tu la yg sodap kan.. hehe janji berkhasiat :)

ikatankasihku said...

berkelah tepi sungai....hehehe

Kakzakie said...

Amboi belum sampai dah eager sungguh ni kalau sampai jangan tak ingat dunia ye. Balik jangan tak balik...

rara pinkmafia said...

roti telor tu dh dikira rajin taw.hehehe

missbby said...

eeh, bfast kita sama lah pagi ni..:)

Nens Collection said...

roti telur sedap cicah kuah kari roti canai..nyum..nyum

Hanis Azla said...

dapat buat breakfast sendiri pun dah kira okey sangat tau daripada yg tak membuat langsung ni.. he..he..

sailaaf said...

nape nmpak mcm sedap sgt pulak.hahaa.apa rahsia nya

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

look yummy
ai dah buka mulut ni
siler suapkan....dush OVERRRRR

Amirah Jafri said...

org lain nak buat roti telur pun agak malas ok so kira ok la tuuu haha

Amy Syaquena said...

saya nak buat roti telur pun mlas , awak dah kira rajin la tue..

SoLy SoLicious said...

pergh...rajinnye die..bekal bagai ha

...sWeeT uMi... said...

roti menu simple tp sedop hehehe

[sutera kasih] said...

mana kak diana ni huhu

Saiazuan said...

sodap ni~ tp mcm brminyak~

アヌム ちゃん said...

td pun buat roti telor..heeeee

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea