Friday, 11 November 2011

Hari ini...

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:55
Assalamualaikum.....
Salam sejahtera pagi jumaat yang mulia


Semalam, siang-siang hari memang amat stress...
Dalam perjalanan balik ke rumah, pikiran dah jauh melayang..
honestly..serabut macam sabut kelapa (hehe...)
Sesampai jek kat rumah - dah nak dekat Maghrib -
masak nasik, prepare ape yang patut..lepas tu turn si dia pulak masak...
wifey dia ni........masih berdoa mintak ketenangan fikiran pada Allah - 


sesudah dinner, dan isyak segala -
angkut khazanah masuk ke bilik - kunci pintu OK?
taknak dengar sebarang suara yang akan menggugah kerajinan diriku malam tadi..
Hahaha.....suara-suara di tibi yang akan buat aku ralit..... ( kalau TV depan mata, serius keje tak jadi.ok?.)
dekat pukul 11pm aku stopped. Ingatkan nak tido awal..nak bangun pagi-pagi..
manalah tahu - sunyi sepi.. dapat bagi aku inspirasi...


haram ke sudah...sampai ke pagi...
dan seperti biasa, bersiap-siap ala nak masuk office..kunun


dan pagi-pagi - sebelum pukul 8 aku dah tercongok depan library - 
semangat wei...semangat tengah membara ni...
poyo!
padahal library bukak 830am...
tak tahu nak buat apa..aku pusing2...harap sangatlah cafe bukak sekarang ni....
yelah..budak tengah cuti mid term kan?


so, breakfast bihun goyeng kenyang2....
kunun2 dah set dalam kepala - nak bertabah daam library sampai ke petang....


masuk library - YES! orang pertama. Sunyi selesa...
Sampai kat rak recreation - aku angkut semua buku-buku..
terus carik port baik punya... paling hujung, tersorok, tepi tingkap. HEAVEN!

yelah..privacy - sejuk & selesa - bila stress boleh pandang ke luar tingkap ni...







6 suka komen:

Lelaki Ini said...

sgt2 suka bila masuk libray..
duk tempat paling tersorok!
tak mo tnsion2 dah ;0

Nens Collection said...

pepagi lagi..hehe
kalo ngantuk boleh tdo x situ..ahakkss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dah bertahun x masuk library la....masa dah kawen ni darl pernah ajak gi sekali kot sebab dia nakc arik buku.....

p/s::sempat buat peace lagik tu

Mohamadazhan.com said...

terbaik! haha. jgn stress buka tingkap buat bukan2 =)

aimie amalina said...

weeeeee
port akak crik tu sama cm dulu kalo dok kat LIb
heee

akak!
semoga akak jalani hari ni tanpa kekalutan di jiwa dan minda ye kak

selamat hari jumaaat kak!

Saiazuan said...

wah rajin dia g library ek..bgs2 :D

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea