Thursday, 3 November 2011

Mencari yang sempurna, sedang diri....

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:22
Assalamualaikum - salam sejahtera........

On the way pi office pagi tadi, sebelum ke UPM - macam biasa, layan Hot Am Crew - 
dengar Usop, AG, & FBi berceloteh, boleh wat kite tersenyum2 sendiri di pagi hari - nasib baiklah i naik kete berdua ngan cik abang..kalau tak musti orang ingat i sasau..gelak dan cakap sensorang..hehe..

Nway, chot chet pagi tadi mengenai ape ek? - bagi yg dah dengar tu.....memang dah tau. ye dak? Yang tak On radio pepagi tu - meh daku nak bagitahu - mengikut laporan akhbar (tak pasti akhbar mane..) - 

60% wanita malaysia menginginkan pasangan mereka berpendapatan tinggi, berbadan tinggi, berhidung tinggi..(ece..ece..eceh..gurau ye...) dan serba serbi tinggi...termasuk berkelulusan tinggi. FULL STOP - 

so, berdering2 lah panggilan tepon ke konti HOT fm, yang mana para lelaki dan wanita menelefon bagi menyatakan pendapat deme : 

so, yang pompuan pon menyokong, keluarlah segala hujah majah yang kata mereka ada pros and cons nye.. yang lelaki pulak cuba membela kaum sejenis dan sespecies mereka. Ada yang buat aku setuju, ada yang buat aku sedikit tak bersetuju..ada yang buat aku totally reject pendapat mereka. (Kate pendapat..suke hati aku lah..aku nak cakap...ye tak?)

so, (so lagi....) Ok, besides that....hehe...Sebagai tanda respon terhadap gossip pagi tadi - aku jugak ada beberapa menda nak highligt disini..;p

SATU - 

bila diorang cakap tentang statistik..otomatik kepala hotak aku berfikir. Sample mana ek diorang amik? Site mana ek study diorang? Dan siapa pulak responden mereka? Yelah..sampai boleh mengkonklusikan wanita malaysia...sebagai itu..dan itu..dan itu... Kalau rakyat MEsia, 20+ juta....Kaum wanita Muda kita, berapa ye?.... Dan daripada kaum wanita Muda tu..berapa banyak pulak diorang amik sbg sample size? Site survey kat mana pulak ye...




to be continued ye..pasal dah nak gerak p UPM
tadaa..
abes kelas nt....bersambung bebel ke -2

5 suka komen:

Lelaki Ini said...

hahaha
soalan2 ditanya..
macam buat research plak!
hahaha

Kakzakie said...

Apa yg membimbangkan reserach dibuat setakat random pada pelajar U atau kolej swasta. Tak mugkin boleh interview responden yg ramai satu M'sia.

OK next N3 kakak tunggu hihi...

BERT said...

main agak2 je kot tu hehehe...

ha kak nanti sambung lagi keh

mizzkechique said...

cpt sambung!!! hehe

Cik Lobak Lobak said...

dgr pagi tadi ..hehe

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea