Friday, 18 November 2011

Mochachinno nak dimandulkan?

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 22:14
selamat malam....


dia buat hal da....
yup...sampai menaikkan temperature si 'mama' bila dia dah berani :
kencing atas buku dan fail2 mama dia atas meja
pancut sesuka hati tepi heater mama dia
jugak tinggalkan jejak kat depan sliding door
itu belum lagi nampak penyapu jatuh, terus jadi jamban dia

ada sekali tu...
mama dia tengah kusyuk menghadap journal,
dia datang sebelah mama dia
dengan lagak nak bermanja
dia gesel-gesel kat tepi mama...
lalu dia kuis-kuis beg sekolah mama..
tak sempat mama nak buat apa..
dia dah cittttttt.... atas beg dan sleeping bag mama dia.....!!!!!!!

malam tu jugak, pukul 1 pagi...
terpaksa mama 'selesaikan' apa yang patut....

mama dah tak boleh tahan sabar..
mama datang dekat dia..
piat telinga dia
tanda bagi amaran & pengajaran
jangan buat lagi....

tapi!
dia tetap buat hal lagi.....
jamban dia kat mana-mana dalam rumah
nasib baik mama kunci semua pintu bilik...
kalau tak?


hari-hari mama kena mop rumah..
Mocha.... 
Mocha...
orang kata, bila dia dah menggatal nak mengawan..
rupa gitulah jadinya..
katanya nak 'tanda tempat'
nak pikat betina...
hhmmm
entah sapelah yang nak berkenan kat dia
garang kemain...

Mocha
Mocha

apa harus mama buat?

3 suka komen:

aimie amalina said...

ayoooo
nakai ye mocha
mama piat tinge pon tamo dengar
hehehee
comeii je...
mama kene kasi kawan la kat die..makcik mimi "kasi" je kucin die kak..wuwuwu.. sebab kesian kat die.. tapi nak buat cam ne kan..

Puan Kutu said...

alahai mocha,memang kasi mama hangin!yg membaca nie pun geram.haha...

ratusiput said...

tang berak kencing tu yg pnt kdg2 kan.tp seronok gak pelihara kucing ni.leh jd teman terbaik kdg2.mocha...nama unik...arwah kucing ratu dulu betina.nama maya... :(

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea