Thursday, 8 December 2011

free download JDrama website ;p

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:17

JDrama Zone


seperti yang sedia maklum....daku ni adalah penggemar, peminat, pengumpul, penonton drama Kore dan Jepun yang agak aktif (boleh la...dikategorikan begitu...hehe)

kalau orang lain, suke tengok cerita Korea di Astro...ataupun layan On9..
tak kira lah kat Maadu.com, Soju.com, Viki.com atau di Youtube...
aku pulak suka mencari, mendownload dan menjadikan koleksi...

sebelum ni aku asyik mahsyuk mendownload drama Korea dari Yellowcinema..sebab free dan mudah nak di download..
tetapi, sejak kebelakangan ni..nampaknya keje2 mendownload drama Korea menjadi begitu sukar..dan aku telah beralih arah mencari web yang menyediakan free download drama Jepun pulak..atau di sebut Jdorama...

so, pencarian aku terStopped disini..
JDrama Zone

bagi korang yang suka nak download drama Jepun..
aku cadangkan Jdramazone..
bagi aku, ia agak mudah...(pastikan internet korang laju dan tak tersengguk-sengguk macam aku..)
korang hanya perlu register/sign in...FREE
tidak memerlukan yuran walau sesen..
tetapi jika korang ni pendownload tegar..
aku nasihatkan..dermalah barang sekupang dua utk membantu mereka yang dah membantu anda...

5 suka komen:

Iffah Afeefah said...

kdrama ade dak?

Diana @ bilakukatacinta said...

kdrama tak pasti website lame boleh digunakan lg ke tak...dulu2 akak selalu guna yellowcinema...tak tahu lah skang ni boleh ke tak

Nida said...

Kak Nida suatu masa dulu peminat tegar cerita Korea.. tapi laa ni dah slow sikit..

Diana @ bilakukatacinta said...

kite dulu, kini dan.......tak tahu selamanya peminat korea ke tak

nasha sanza said...

bagus2.memang cari sangat web utk download nie..thanks!!

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea