My KepoChi~

Thursday, 28 April 2011

Ya Allah, satu benda dah settle...

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:27 4 suka komen Links to this post
ya Allah,
dlm List Mac-Jun 2011 diari hatiku ini (hehe..)
perkara-perkara berikut perlu disettlekan segera secara serentak:

1. persiapan kawen mawen yg membabitkan mcm2 org dan mcm2 ragam
- ulang alik Johor
- Baju, mak andam segala mcm
- deal ngan OP
- door gift
- hantaran
- nak pindah rumah lagi...barang2 perlu dimasukkan segera...

2. persediaan TPM (Tenaga Pengajar Muda) - biasiswa UiTM
- apply tempat di U
- medical check up
- prepare proposal
- cari supervisor
- selesaikan segara borang + perjanjian
- ambil IELTS

3. berulang alik hospital (my fiance sakit dan perlu dibedah 26 Jun 2011)
4. bebanan tugas RA - kerja penyelidikan org buat aku pening .

segalanya serentak, pada bulan April, Mei, dan sebelum akhir Jun... 
mase ni,saat ni...tekanan perasaan aku teramat sgt.. smpai bila tak tahan..sudahnya aku menangis..huhuhu...

terkadang malas nak Pk..buat2 ignore..layankan FB..sebab 'serabut'.. nak buat itu..buat ini..
aduhai...

tapi ..tapi..baru jek sebentar tadi...
Ya Hooo..Alhamdulillah.. Ya Allah
sekurang2.. boleh postpone sket bebanan aku ni...
lepas kahwin..dalam bulan 6...stop Keje RA..taknak dah sampai bulan 8
sebab:
fokus nak buat proposal (kena hantar before July).. nak jaga dia lepas operation....nak prepare mental+fizikal sebelom mula balik buat research...nak biasakan laluan Klang/Shah Alam- Serdang (sebab tak pandai drive..hehehe)..


Wednesday, 27 April 2011

Kecelaruan, ke'confusan', kebingungan, kebimbangan....kegeraman

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:08 6 suka komen Links to this post
kecelaruan
ke 'confuse' an
kebingungan
kebimbangan
kegeraman
* semua di atas utk entry di bawah:

satu:

aku: yok, nape ko beli kaler langsir cam gini.. kan aku dah pesan. kaler kuning + gold..kalau takde cream pon OK ..
mak : dayah tak cakap pon..
aku : dia tak ckp? sudah bnyak kali kubilang padanya...huh...(telinga aku dah berasap...bukan kerna aku pe'modal'..tp sbb tu kaler tema..adehh...
aku mare..tp dia wat muka toya.. Boleh dia kata : dah tu je ada..kedai lain tutup..banjir. mak nak cepat..tak sempat nk p Jakel..

kesannya: 
cmner nak blend gold+kuning ngan dark maroon..dark peach (mak kata..)..kan dah tema hampir sama ngan his side..?? 

sepatutnya: 
kalau aku tahu..baik aku beli jek kat sndri.. menyesalnya..takkan nak beli bermeter2 ag..rumah aku tu bukan sikit tingkap..?? ayohai...

dua:
aku: kaler ni cam coklat jek..tak macam gold+kuning pon...
kak P : ok lah tu..gold+coklat
aku: tp..sy nyer tema emas diraja..kekuningan..bukan kecoklatan...

balik s.alm.. aku g usha baju kat Umi@Wedding Station..yabedaa bedoo..ade kaler kuning yg kuberkenan.. 
Lalu : ayu, baju ni akak sewa bawak balik Joho ye..ngan dulang hantaran sekali?

d joho:
kak P: kaler kuning ni Ok la...(aku fit baju..bergambar segala..baju gold kebaya simple)

bila tunjuk mak
mak : kuning ni kuning sgt (baju Umi). baik amik coklat....(baju Kak P yg ku tolak pertama kali)
aku: hah? coklat? mak...tema kita kuning...
mak : baju kak P yg kaler gold oren ni simple sgt..cm org tunang jek. tak glamer 
aku : [coklat bg aku tak same tema, kuning bg mak..terlalu terang... gold oren..dia tak berkenan...]

d shah alam:
aku: yang..mak nak coklat..dia kate kuning ... Aku msg ayu..cancel baju kuning..proceed baju kaler gold coklat (yg kutolak pertama kali..)
dia: ok ke..?
aku: entahlah... (keciwa..sebab ..tak tahu nak ckp....)

tetiba setelah berpk pjg:
aku : yang..kalau kita stick ngan decision kite,,nak amik baju Umi (kaler kuning glamer) tu ok tak?
dia: org Ok...tp ayg msg ayu awal2..takut dah de org book baju tu...
aku: tp kak P
dia: baju kak P kita pakai masa mlm berinai..takpon mase ayam khatam quran...
aku: im trying....huh



Kos mengepos kad kahwin

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:51 6 suka komen Links to this post
Ayak!!!
stem lagi mahal da dari kad?
hehehe...
ni sume angkara sidia yg nak sgt atas envelope tu bernama~~
dia takpelah..
kawan2 area sini..
bg byhand
kite ni 
kengkawan serata Mesia~~
setakat ni telah mengepos 30 pcs..
bayangkan
RM 0.80 x 30 pcs + RM24.00 hinggit..
tu baru 30 pcs..
ni yg bertambah lagi ni...??

geram..tp puas..
dpt anto kad kat kwn2..
tak kesah if derang tak dpt dtg
tp seronok nak mengkhabor..
teman nak kawen dah...
hehehe

ni..saye bersama stem

bergaye cam dpt surat peminat~~~

cak..cak dgn kad..hehehe


Sunday, 24 April 2011

Teaser

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 19:28 4 suka komen Links to this post
teaser jek...
hehehe
puas ati?
mm..bolehlah.. (jawapan tak ikhlas)
risikonyer wat baju heavy beaded chiffon adalah: tak kemas agt bila wat besar sikit dari saiz badan (heheh..bajet nak sendat..sendat..badan dah macam tong dram tak sedo diri..kuii..kuiii...kuiiii....)



Saturday, 23 April 2011

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 00:21 2 suka komen Links to this post
kegilaaan!!! kegilaan!!! Kegilaaan!!
aku sudah kembali..

mlm tu..sedang asyik menggentel my crepe paper (roses) terasa boringlah sgt..sementelaah TV pon kaler dah jadi BLUE je....
TRILOGI CINTA pulak dah abes tayangannya..
so, boring tak tahu nak buat ape..

selepas mengulang cerita DOnut, ngan cinta Puccino yang ada dlm Laptop
aku pon p carik citer2 yg tak tengok ag~~~
mm...semua korean drama dah abes round up 2x3 kali... = 6 kali lah maksudnyer tu...
so,
terjumpa folder ni...
HOTARU NO HIKARI???

try ar layan..
mana tau besh (kebiasaanya citer Jdorama ni agaklah bowing+ beratnya = mesej+theme yg wat kite tensen)
tp aku ni spesis cuke mengkoleksi selain korean drama+muvies jugak Jdoramassss....

episod 1...nice
episod 2..dah mula menarik..ada hero cool macho
episod 3....macam dah semakin besh
episod 4 : ni yg aku suka bila ada 2 heroes..saling berebut ni..besh..besh..besh.....
layankan aje...
1, 2, 3, ....
-
-
-
esoknya: d opis

himono onna~~bagai terbayang2 si Buchou memaki si 'dried fish' ni...
tak boleh jadik ni..
misi crepe paper akakn diteruskan pada malam ini
_
-
-
-
-
crepe paper
himono onna
--
-
-
-
crepe paPer + buchou
-
-
-
-
-
crepe paper + 
-
-
goro..goro..goro..
4,5,6,7,8,9episod sampai 530 pg????
ayak!!!!!!!
sok nak keje@#$%%^&&**
...
-
-
-
-
aku sude buat perangai lagi
-
-
-
-
zzzzzzzzzz
-
-
-
-
-
-
aku pon menggugle...citer ni takdelah ranking yg atas2...dah lama pon 2007..
but
ada sekuel..season 2
2010
carik kat u tube...
takde..
godek2
tak jumpe..

apesal derang tak Upload???
grr....
yeyeyeye..
aku try mendownload..
satu episod 2,3,4 part
..satu part 30 min-1 jam
kugagahkan jugak...
1 hari dpt 1 epsiod jek..itupon kalau line Ok+clear

selepas beberapa hari~~
aku cuma dpt download 6 from 11 episod jek...aduhai

si enni plak (yg bagi aku season 1)
cuma ada smpai episod 8.....
ayoyaiiii...3 episod last takde...

gagah ag..
gagah ag
mendownload...

season 2
sebab lagi besh..kerana ada Osamu Mukai.....!!!!!! My heart..from atashinci no danshi..
aku tak kira..nak kata jugak
season 2 ag besh dari season 1..sebab 
suke
suke
suke
ngan
OSAMU MUKAI
episod 6 ~ osamu telah ter'declare' perasaan dia pada Hotaru..oooppppsssss

episod 7
espisod 7
episod 7
7
7
7
7
7

Friday, 22 April 2011

Kad Dah siap!!!!!!!!!!!!

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 22:08 9 suka komen Links to this post
pejam celik..dah dekat 10 ari aku tak update blog ni..bukak pon tak
cam tak caye jek..
huhuhuh...
maybe SeBab try utk meng 'concentrate' ngan Write up Proposal...
lagi-lagi dateline dah nak dekat..mei 2011
aduhai..
keje org..research org pon buat aku stresss!!!!
ni lah risikonye jadi reSearch Asisstant
sedang research+Proposal sendri tak gerak2...
research org aku duk Push pulak~~~aduhai (mengeluh lagi...)

tapi ada yg Besh
setelah Bergelut ngan rase marah+geram..
kad aku akhirnya siap...
dan telah aku amik baru jek ptg tadi






~ enveLope custom Made ~

Wednesday, 13 April 2011

Veil

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:03 1 suka komen Links to this post


bila sebut tentang Veil..semua org suke..excited...
yelah..pakai veIl tu Dah macam si Princess ..so luvely doVey cam cinderella...~~

kerana nak lain,maka taknak lace..taknak Net (same lah tu..)
nak chiffon jugak..jugak
kaler off white~~
harga Rm6-Rm12 se meter (kat bolly ni la..)
aku pon beli..pastu mitak derang jahit tepi
memang lain sgt..
hahaahahaa
dah macam kain tudung la pulak
hahaahahahahahah....
memang lain sgt..

Nikah:
Tudung berowning jek..nak try yg lelain..tapi my future hubby keeps complaining my face will look alike apam- boolat katanyer
dan maybe..tudung nikah aku akan begini _walaupon susah dia nak mencium pp nanti
hahahaahah

kredit to : maZni PuTeri

Berinai:
Tudung Berowning ag~~tp nak try Improvisehed ngan Lacey ...

credit to : canteksekali

maybe kaler Gold+coklat begini..

khatam Quran: 
nak jugak ala-ala ARAb + Morocco ni..
tak kiralah muka bulat ke bujur ke..apam ke...
nak jugak
coz nak ada pic macam ni~~~

credit to : sigaunputih

inspirasi aku dari kkcollection
so, plan
1. beli inner kaler putih
2. tambal beads+ jahit pearl


nak carik kaler pink lembut__soft pinky

Monday, 11 April 2011

Do it yourself, babe

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 14:49 1 suka komen Links to this post
Konon terrer dan pandai~~
hik..hik..
macam projek bunga yg tak menjadi aritu.. (ntah paper jek...)
ni nak try DIY

veil..
inspired from : theStoryofLarasigaunputih, dan ramai lagi...
209005_214291511917707_100000105806467_983690_8246605_n
theStoryofLara
yg ni aku korek2 kat guugle

yg ni pun
yg ni..tu ade watermark..hehehe...

Flower pomanders-
yg ni pon aku nak try wat..
macam bes jek guna crepe paper (puas aku cari paper ape tu...rupa2nya..paper yg dolu2 org guna wat sarung telor)
jimat kan?
kalau beli bunga..mau duit lagi...

hand bouquets
yg macam ni..lain dari len,..hehehe
yng kipas ni unik..tak pernah jumpa

thank you tags

Saturday, 9 April 2011

~ Baju Nikah in Progress

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:45 0 suka komen Links to this post
apa kes?
baru nak tempah baju nikah skang ni!!!!
1 month 3 weeks to go lah diana!

hehe..
aku sesaja anta lelambat
dengan harapan badan ni kurus lah...(sangat)
huhu...
tup..tup..turun 3,4 kg jek...tak nampak berubah mana lah.. (cuma cincin tunang kat jari manis dah longgar..)

malam tadi P klang
tempah kat kedai jahit Bolly..
hehe..
nama pun dah bolly
of course lah derang ni sumer dtg dari Bollywood gitu..
tak caye?
Derang memang ckp bolly..cakap Hindustan..sampai aku tak paham..
yang aku boleh tangkap..nehi..nehi...
itu jek..
yang lain..
aku guna Ingress+ngan bahse Isyarat

hehehe...
kedai ni pon Umi yang recommend kat aku _his side bridal...
dia tunjuk baju yang ayu tempah ngan dia..
OK...
so, aku try lah..

dalam menunggu punya tunggu (tak sangka ramai lak..yg dtg nak buat baju punjab..)
aku bentang la..my off white heavy beaded lace~~
semua org tegur..tersenyum2 aku
kata cantik lah..
nice lah...
embroidery sarat lah...sumer lah..
aku dah terkembang2..tp senyum jek...

pastu..si bos tanya harga..
aku diam..pandang si dia berkali2..
erkkk...
" let me guess..."kata si boss
"Rm250+ per meter?"
aku diam..tersenyum..angguk kecil
takkan nak bagitahu..aku dapat diskaun giler2 kat Jakel tu..takkanlah...

dalam hati..tak pernah aku beli kain semahal ini..
(tp bos..sowi..harga dia... more than Rm300 per meter)
tp tak rasa nak bagitahu..mm..
motif?
harga kain Rm300+ per meter nape tak tempah kat butik kan..kan...

actually..masa beli kat Jakel..some staf suggest KAS butik..sebelah jek Jakel Shah Alam tu...
tp masa tu..tak terfikir pun..
hehehe
(kalau dapat HAtta Dolmat lagi gempak..belakang JAkel Jek)
my future father in law kata, KAS butik tu Ok..coz dia pernah tempah Baju kat situ..
hmm...
tempah dalam rate RM250++ (if baju heavy beade kena tambah lagi..coz..upah membuka dan menjahit semula beads)

ukur punya ukur..
pastu dia prepare resit..
aku tanyalah..
berapa upah..
dia tunjuk
RM124..
hah?
Rm124?
(termasuk 1 meter sifon yg aku beli untuk veil)

Murah..Murah..sangat
RM100 untuk my baju nikah?
bior bonar?
beli baju pon....Rm1K+++
tapi tempah only RM100??


 

diana@B.K.K.C Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea