Thursday, 30 June 2011

alHamduLillah..dpermudahkan

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 16:59 2 suka komen Links to this post
alhamdulillah...
tebiu berjalan ngan lancarnya..
heh...
kurang 5 minit???
serius gile..tak pernah interview less than 5 minutes..
yang duk menunggu terpinga-pinga
yang nga menghafal skrip tercengang2...
haiya....

hehe
dpermudahkan segalanya
Alhamdulliah..
maybe because...penerima biasiswa kot..
so, soalan juri...
"by hook or by crook your scholarship expire on September? So, sempat tak nak enrol ni?"
me : sempat...hehe..insyaallah..register by the end of August (erkkk..pose kan time tu?)
Ok...just proceed....anyway..thank u..
erkk...dah sudah??
hehe...
terus kalut malut lari ke PPUM..
suamiku..
alhamdullillah jugak..
he's OK


still
wait
for 
UPM..

wish me

Sunday, 26 June 2011

i Wish i couLd

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 21:33 2 suka komen Links to this post
i wish i could be there..

i wish i could be wif u..


i wish....


i wish..


i wish...

but i cant....

huhuhu..

" sok org dtg ek cyg?" kataku sambil menyalami sidia petang tadi.. huhu.. 
He's admitted @ PPUM... i cant be wif him tonite..sok early morning ada postgraduste interview..huhu (im not wish for this..i wish for other U)
but have to attend..
procedure..

sok after tebiu..
im rush to PPUM..
to stay by his side..

sabor ye...
darling (hehe..) & me also....

tonite...
im all alone...missing him

Saturday, 25 June 2011

Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 23:54 4 suka komen Links to this post
tak pernah pegi..
siyes..
aku tak pernah lagi jejak kaki ni kat bumi sarawak..
huhu..
teringin..tp entah bila lah...

tp bila godek2 blog...
tengok pn lana..duk try GA ni..nak try gak ah...

so sweet...
nak
nak
nak

hehe
tak malu
nak jugak

from Zie

Thursday, 23 June 2011

jiwang mawang...berangan tak sudah..entah ape2 jelah

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:18 5 suka komen Links to this post
huhu
semalam kurang keje
(sebab aku ni menunggu je arahan/keje2 dari ' my bos'...selalunya selepas dia siapkan paper utk submit ke journal..barulah aku ada keje..meng'edit journal orang yg aku tak paham satu apa pun...)

so, dah puas layan fb..layan blog..layan beautifulNara (yg aku sedar tak bertukar cerita dari semalamnya..pasal ct saleha ngan Bf dia tuh)
so, nak layan pe lagi ek?
klik
klik
(kaki-kaki novel+suke berangan+ketawa sorg2 mesti suke port ni..)
-
-
layan
-
-
mak ai  novel ni
buat aku ter'imaginasi' seketika
seram+cinta
-
sekali dah mcm muvie2 skang ni..
-
ni
bagi aku.
jalan citer dia..tersusun satu2..fast pace...
kite tak ilang rentak
dari awal sampai ke pertengahan..
suspen..
suspen..
-
-
tapi novel tu tak abes
-
maybe akan keluar d pasaran
so, tak sabar nak layan
erti cinta ni drpd Camelia Ling Ling...

-
curik sket (hehe...promo ni..free publicity gitu)

Wednesday, 22 June 2011

Zamri Rocker:dah jauh sesat..sesekali nak tengok Astro Oasis jugak kan?

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:26 6 suka komen Links to this post
ari sikit ah topik kali ni dari post pasal my weds..
hehe...
bukan ape..
cam dah penuh sangat pulak pics kawen mawen ni..
even tak sentuh ag bab berinai+bertandang segala..

after few research (hehe..ayat skema seorg researcher)
cited in: 
pernah terdengar kat satu ceramah agama (tidak berapa nak ingat bila, dimana& siapa yang sampaikan)
+
jugak pernah dengar dalam  filem syurga cinta

entah kenapa..terasa nak sebut...

buat ingatan..utk aku jugak (walau dah kahwen)..
jugak utk adik2 aku..
dan sesapa yang kena mengena..
saling beringat..tak salah kan?..

bak kata..Zamri Rockers (hehe....Jozan)
" dah jauh sesat..sesekali nak tengok Astro Oasis jugak kan?"

Tuesday, 21 June 2011

SELAMAT HARI BAPA

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:47 0 suka komen Links to this post

pics mase konvo diploma 2005...

Monday, 20 June 2011

Abah

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:23 3 suka komen Links to this post

_
a
b
a
h
_


_ abah _


_
s
e
L
a
m
a
t
_
hari
_
b
a
p
a

Friday, 17 June 2011

Weds: Gila-gila Pengantin Tak Berapa Remaja

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:09 7 suka komen Links to this post
Gila - Gila.....
hehe...

[ me, tasya dayah, zura, & lela ]


ni kawan-kawan zaman sekolah lagi..
kami mula closed..very closed...sejak form 4..
setelah ditolak campur...mm.... dah 12 tahun pun (sekejab masa berlalu kan?)
memang tak pernah missing in action (MIA), lost contact..atau apepun..
dari 6 org ahli ..kini setelah daftar masuk dan keluar..adalah dlm 12 org yg masih mengekalkan hubungan teman tapi mesra 'TTM' ini...

[ ujip, wan, aku, faiz]

memandangkan group ni ade +  lelaki..maka, kami akan ada our pair sendiri...
org kate HUBUNGAN PLAKTONIK... (sila google..)
mcm aku..memang very selesa ngan encik ni...dari sejak zaman sekolah lagi...
dia nilah terpacak kat umah aku petang2 ari bila aku balik kg....



[ 'ketidakbetulan' kami tika bersama...hehe...selalu bergambar begini..]

harap-harap tahun ini masih dapat konvoi raya beramai-ramai ..walaupun masing2 dah berkahwin
(kalau dulu 'merempit ..hehe..sekarang semua dah berkereta..)

[ tengok..my hubby pon dah terkena 'kegilaan' isterinya ini....hehe... hubby, me & enni ]

-



* sebenarnya banyak lagi pics yang erk..ni...tapi tak boleh nak publish... 18 SG..terlebih ganas lah pulak nt

Thursday, 16 June 2011

Weds: Duri-duri dihatiku

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:52 4 suka komen Links to this post
org kate kawen citer kenalah best..best...
kenapa nak review sedih?

[ mak ngah, mak, dan cik midah...3 beradik yang banyak bantu kami ]

sebab kawen dan segala mcm persiapan..disulami dugaan dan kesedihan sebenarnya..
aku sakit.. small matter..
'perforated apendicitis' jek...yg berbulan-bulan wound taknak baik... bukan mati pun... (pujuk hati aku...)

mase aku admitted raye ke empat last year (bulan 9)..
inilah insan yang duk menghuni kerusi hospital 23 hari lamanya menemaniku...
inilah dia insan yg couldn't say NO pada aku yg maha mengada-ngada...
inilah jugak insan yg duk terpacak menemani aku ke HSI berulang alik...5 bulan lamanya..

dan bila...MAK tetiba muntah darah...admitted d Hospital Kota...aku lah paling luruh...
sebab mak yang kuat membebel dah diam..dan tak larat nak cakap...
sedih,usah cakap...

lepas tu..aku ingat bila mak dah discharged..everything gonna b okay..
dr kate..
"mak stress ..kurang rest..maybe because tido tak cukup...sebab jage aku kat spital..."
aku lagilah sayu..
yelah..sakit-sakit aku ..tido lena atas tilam empuk HSI..
yang mak pulak..duk menjaga menemani..
tido duduk atas kerusi keras mcm batu hari-hari ..
mana mak tak sakit-sakit badan..

bulan 2 lalu..aku terkejut lagi..
menangis aku tak henti2..depan my future hubby (mase tu.. n his family) bila tahu mak admitted lagi..
kali ni ..terus ke HSI..

mase aku smpai..tak boleh nak ckp...
mak diam..mengangguk..
aku salam ..cium dia..aku nangis (dah dasar gembeng..rupa itulah..)
yg paling kebetulan..katil n ward..adelah exactly the same as tempat aku dulu..
ward 6..pembedahan..katil no 17..
seminggu...doktor takde jawapan bagi status mak..just wait n see..after procedure over procedure (macam biase..)
sebab mak muntah darah and demam..derang assume yang mak kena denggi berdarah..
apehal pulak? 
mase tu rasa nak marah sangat..
ade logik ke..org kena demam denggi...berdarah...amik masa berbulan-bulan??
mak dah muntah darah since november ag...and sekarang..dah february...
takkan deggi kot..
at last..bukan denggi.. (kan dah cakap...)

mak discharged jugak..but kena berulang alik ke HSI..
ambil darah..apa sahaja prosedure segala...Xray...scan and whatsoever...
masih menunggu dengan sabar..

keputusan keluar...
-
-
dan kami...
hanya Allah sahaja yang tahu..sedihnya bila mak terpaksa ulang alik ke Hospital..
-
-
-


masa pernikahan aku, tu..mak duk bersandar kat tiang...kata mak tak larat dan pening...
kesian mak...
tengok 2 org adik aku ni yang asyik sangat bergambar.. (plus my 2 nieces...)

3 hari sebelum majlis pernikahan aku... 28 mei 2011..
iaitu pada 25 mei 2011..
mak perlu menjalani rutin rawatannya di HSI..
seperti biasa..
jika mak perlu melakukan 'scop' ...dan prosedurnya (tak reti den nak nyebut)
mak tak dapat nak makan 1, atau 2 hari..
sebab dada mak akan rasa sakit..dan sempit...
bayangkanlah,,,
sedang orang kampung dan sedara mara duk merewang di luar.. bergelak ketawa...
mak terbaring di katil...lemah..sebab tak boleh nak makan...

tapi alhamdulillah..sehari sebelum majlis..mak dah boleh bangun..
menjenguk orang-orang yang datang..
dan macam biasa...
'menyibukkan' diri itu dan ini umpama mandor (kate mak cik aku..)
jugak mengkritik itu dan ini.. (hehe..mak aku memang pengkritik no.1)
-
-
alhamdulillah...
[ mak ngan adik bongsu aku, fateha ]
-
-
majlis berjalan dengan riang rianya...
[ mak & abah..jua pembantu mak, mak ngah ]

tengok..bukan main sebuk nya mak aku dan abah sebagai 'tuan tanah'..hehe..

tapi satu jek..kalau perasan..
mak aku memang susah nak senyum bila bergambar...
memang selalu macam ni..
tapi kali ni..mak nampak lemah sangat..

[ adik beradik mak...makcik aku..sepupu sepapat aku yang sedondon ]

petang tu....masa kami duk sibuk nak pi shooting outdoor..
dua org adik aku yang sibuk nak ikut sejak dulunya ni..(nak interframe)
tak jadi nak ikut...
" mak muntah darah lagi tadi..kitorang kena ada kat rumah" kata Dayah buat aku terpana..
nak menangis pun ada...
"cepatlah pergi..cepat balik...." kata dia.
aku dah tak sedap hati..outdoor rasa cam tak begitu nak menyenangkan hati...
bila tengok mak Ok..
aku pun terus pergi ke Balau..area laut segala...
snap sikit-sikit buat kenangan..
sedang hati...
-
-
-
sehari selepas majlis..
semasa dalam perjalanan ke bandar kota tinggi..
barulah adik bongsu aku..si teha ni bukak cerita...

sebenarnya..
masa last jumpa doktor hari tu...
doktor cakap dengan mak in person..
keadaan mak dah teruk sangat...
dah final stage...
-
-
-
-
'kalau lepas ni..mak muntah darah dengan banyaknya..dah salur darah mak pecah..
tak boleh nak buat apa dah..kami kena redha..'
-
-
aku pandang pokok kelapa sawit dikiri aku...
mase tu memang aku tengah layan dslr aku ni...maklumlah baru keluar kotak (hehe..barang hantaran)
-
-
terus aku rasa..
cam air mata aku mengalir perlahan-lahan...
aku kesat
taknak bagi adik aku nampak
bukan apa..
kalau aku sebagai kakak tak kuat..tak tabah..
macamana pulak aku nak buat mereka kuat&tabah bila hadapi semua ini?
-
-
aku tahu..
si dia mesti tahu...
wife nya ni
memang macam ni
-
-
suke menangis
-
-
-















Monday, 13 June 2011

Weds: SOlemNization - edisi tak rasmi

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 10:29 11 suka komen Links to this post

selamat sudah..alhamdulillah..semuanya selesai...dengan jayanya..
[credit to: adik aku@hidayah]

hik..hik..
ada kurang dimana-mana..mintak maap dan ampun ye?
itu saje yg mampu ku lakukan...
persediaan sepanjang dua bulan ini..
(pesan pada korang ..jgn wat preparation last minute...huhu..cam aku..)
tp manelah kite dpt mengagak..musibah yg dtg..
sedang kite telah mencuba...merancang..
dugaan DIA menguji kita...
kalau 3 bulan yg lalu..aku masih berulang alik ke hospital..
.masih beramah mesra ngan doktor2 di HSI
masih sibuk mencuba ubat itu dan ini
masih risau akan 'wound; yang degil nak baik..
masih bimbang..
tp alhamdulillah..
kini..semuanya OK..selesai



benarlah..
keje kawen..bukan keje main-main
keje kawen menuntut kesabaran dan pengorbanan..
jua rasa tanggungjawab dan persefahaman..
bukan saja antara aku & dia..
malah antara aku, dia & keluarga...
jutaan terima kasih buat:
mak dan abah,

adik2ku...Nuzli, Teha, Dayah..
adik-adikku a.k.a duyung2..hehe


jiran2 sekampung
saudara mara..
teman-teman yang meraikan..

Thursday, 9 June 2011

Weds : Sane Sini

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:16 2 suka komen Links to this post
yang diraikan..



 kasih kami...


disini..


sinar suria menyinari...alhamdulillah..
cuaca elok pada 28 dan 29 mei 2011 yang lalu




 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea