Thursday, 12 January 2012

3 Blog Tudung Untuk Cuci Mata

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:04


Web Tudung Online Yang Paling Menarik Mata



SEBAB:
1. Model yang menggayakan tudung ni cantik orangnya - sedap mata memandang. Putih melepak.
tulah....nak promote barang kena tunjuk pengenalan yang bagus. orang kata.."jatuh cinta pandang pertama.."
kalau yang gayakan tudung tu cantik, confirm kita sendiri akan tertarik
dan selalu berangan-angan kalau kita pakai tudung tu kita akan jadi secantik model tersebut (perasan ok?)
Padahal....rupaku rupamu jauh bezanya bagai langit dan bumi...

2. susun atur website ni (betul ke term ni?) sangat mudah. Orang kata simple and practical. Senang nak selak-selak tudung yang ada dalam collection. Guidelines untuk jadi pembeli online pun mudah untuk difahami - step by step - Yelah..ada sesetengah online biz tu sedikit caca marba. 

3. penghantaran puas hati. cepat seperti yang dijanjikan. Bagi tudung yang ber' owning tu..mereka akan post di dalam kotak (cantik tu...tapi selalunya dah kemek bila sampai kat penerima - mungkin berlaku campak mencampak semasa proses penghantaran)

4. kualiti - den puas hati. Even, warna dia berbeza dari dalam web ni... Owning dia tak patah. Kalau terhimpit kat mana-mana boleh iron dan rapikan semula.. Takdelah kemek-kemek macam apam balik..

5. goreng pisang panas. Laku...sangat. Kalau dia  keluarkan produk baru ... jangan tunggu lama-lama. Kekadang tak sampai petang pun  tudung dah sold out. Ye.. Pernah lah sekali tu aku terlupa nak respond pada order confirmation. Tup..tup...tudung tu dah ada orang lain beli. Nasib baik ada tudung lain yang lebih kurang sama...

Sugarscarf :: Malaysia Online Hijab Store


secara jujur belum pernah lagi beli mana-mana tudung dalam website ni. selalunya kita akan usha-usha je. Yelah..macam web kat atas. Selalu sangat nampak tanda not available pada tudung yang di iklankan.

Website ni very minimal - simple sangat. Bukak-bukak je terus ada form order..hehee...

Macam JS, model yang menggayakan tudung nipun qute miut. 


Tudung, Cotton, Chiffon and Jacquard : Exclusive at Asterisk Boutique, Malaysia

Hah, ni lagi satu website tudung. berbeza dengan dua website di atas.  asteriskboutique ni adalah pemborong tudung di Selangor. Tudung dijual secara borong pada harga yang berpatutan. Tapi, kalau berminat nak beli sikit pon boleh.

Tak seperti web lain - tudung disini hanya digayakan oleh patung-patung Pan Asia..hehe..yang jugak tak kurang comelnya..



7 suka komen:

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

informasi yg sgt bergune...thanks kak..:)

Nens Collection said...

wahhh..byk pilihan tudung2 ni..
comel2 plak tu..;)

Liyana said...

x pnh beli tudung online.. hehe pasni blh cuba kot :)

aimie amalina said...

heee
same dgn liyana, x penah lag beli on9 walau pun teringin sgt nak cube beli ni
sebb kekadg tgk cntik2 ha..hehehe

said...

tudung diorang ni memang sangat cantik ^__^ rasa macam nak beli je semuaa..!! hehe

Iffah Afeefah said...

kalau da stat soping mmg lupe diri

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nsb baik xde laki yang buat blog pasal tudung, klu ada memang nak kena.. haha

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea