Wednesday, 11 January 2012

Ayam Penyet Ekspress

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:07
ye..betul..nama restaurant ni AYAM PENYET EKSPRESS..

kami berdua ni...suka makan nasik (sebab tu lah kami gemuk..)
kalau berdating...dah tengahari mesti nak pekena nasik..(itupon kalau keluar rumah tak makan apa-apa)
so, masa pusing-pusing kat Sunway Pyramid.. tak rasa tekak nak menjamah fast food..
try lah cari ala-ala lidah Melayu ni...
terjumpalah AYAM PENYET EKSPRESS..

aku sebenarnya, sudah terjebak dengan ayam penyet..sejak berani cuba-cuba makan kat satu restaurant di Seksyen 7, Shah Alam (belakang wisma Jakel)
masa tu cakap dengan en, Hubby " ai...ni rasa macam lauk yang selalu mak masak? apa kes...ayam goreng dengan sambal je...."

kesimpulannya, AYAM PENYET telah menepati piawaian selera aku - It's Indonesian Food , and I am Javanese..Of course lah ada persamaan. Ye tak?


restaurant ni nampak agak  eklusif dari luar..tapi bila dah masuk..mesra alam gitu...
terasa macam betul-betul di Indonesia..dari waitress sampailah ke cashier..haruslah Indo..ye tak?


bagi daku - yang paling best sambal dia....PEDAS..TERBAKAR..MELETUPS....tapi SEDAP!




* baru tahu pecal lele tu....ikan keli berlada... Sabor jelah....

11 suka komen:

Nens Collection said...

kite pon suka nasi ayam penyet ni..
ooo pecal lele ni ikan keli berlada ye..hehe..baru th jgak;)

ratusiput said...

ayam penyek akan super duper sedap bila nasi lembut...ayam lembut dan semestinya sambal dia pedas meletoppp :) mmg feberet ni pastu menjajau cari air sbb kepedasan...sampai dpt selsema express jugak..

Diana @ bilakukatacinta said...

nens : tulah....tak tahu selama ni

ratu: pedas..sampai meleleh air liur..

aTy _faRed~ said...

siyes..walaupon ayam penyet ni popular sangat sekarang..tak pernah agi makan..sadis kan..huhu

Ardini Humaira said...

sedapnyeee ayam penyet... tliur :D

efa nur said...

mmg MELETUPSSS kan sambal die.. pedas giler..hahaha tp mmg sedap kan! :D

mizzkechique said...

len kali belanja eh..hehe

fizafantagiro said...

tak penah makan .. tp nampak cam best jer =)

Liyana said...

x pnh mkn lg ayam penyet ni.. tp teringin kot nk cuba, sbb ramai ckp best

CIK MAY said...

sedapnye..byk btl tpt sedap kat area jakel tu ye...nak jugak try ni..pantang tau..;p

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lama x mkn ayam penyet coz not my fav.. bagi zuan biasa2 je.. tp sbb dah direkomen diana, kena try gak la ni.. huhu

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea