Wednesday, 11 January 2012

Berebut TV

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 20:57
Hai...kisah berebut TV ni rupa-rupanya tak pernah habis...
dari kecik berebut dengan adik beradik yang lain...
kita nak tengok cerita hongkong TVB, diorang nak tengok kartun
bila dah besar sikit..
kita dah mula layan Japanese drama di TV suria (dulu tv12 singapore)
mak nak tengok derama-derama Melayu yang berjuraian air mata tu..
bila dah masuk U, kita nak marathon cerita korea,
mak dah bising suruh tutup TV, dia kata nanti meletup..
bila duk rumah sewa, kita tengok je apa yang ada..
sebab Tv dah tinggal satu kaler
bila dah kahwen ni..ingatkan kita hidup dengan laptop kita je..
rupa-rupanya dah banyak derama Melayu tiru style citer korea..
tu pasal lah kite dah jadi hantu derama...

tapi semalam...
kita nak tengok Vanilla Coklat...
abang kita pulak dah tercongok layan Sel VS Kelantan..

kita dah buat muka...
dia bagi chance waktu rehat je..katanya...

huhu....kita cari akal
kita masuk bilik yang dah macam stor
kita adjust tV buruk mak yang tinggal satu kaler...

Yes, dapat jugak tengok TV3
walaupon kaler dah jadi kuning semacam

janji kita layan Vanilla Coklat...
biar abang kita layan bola kat luar sorang-sorang
kita tak heran TV kita kelam
kita tak heran TV dia jelas

yang penting dapat tengok Vanilla Coklat....



10 suka komen:

Ariena Hisham said...

Sy pun tengok vanila coklat! Bestkan? :D

Diana @ bilakukatacinta said...

Terasa muda je tengok cerita-cerita begini...hehe

★ aIsyaH ★ said...

sebab vanilla c0klat besh ..sampai sggp p bet0lkn tv..hee..mmg besh p0n citer tu..:)

nanabyte said...

hahaha. tomey je. seb bek idop gak tb tu kan?

tehee~ :P

cik fadh said...

hehe cik fadh bujang, bola nk tgok, vanilla coklat pown nk tgok . rase panas hati tgok bola tuka vanilla coklat..berpinau mata dok tuka siaran jer..

...sWeeT uMi... said...

hehehe majuk manja nih ....umi pun layan citer ni...best kan, citer ni leh buat umi senyum sorang2 tau ekekekeke

aTy _faRed~ said...

sekarang selalu berebut tivi ngan asben..nak beli tivi lagi satu die tak kasi lak..kalau balik umah family pon masih lagi berebut ngan adik bongsu yang tak habes2 nak tengok katon...gggrrr...

*SiRibenMerah said...

da lama x tgk tv.. hehehe..

siti kektus said...

belum berkesempatan nak tengok lagi. hehehe :)

aimie amalina said...

heeee
same lah kak
dlm umah ni ade kaki korea
kaki drama melayu
ade yg x de kaki,folooo je,sya la tu
hahahah

*muke tepaksa*
hehehe

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea