Wednesday, 21 March 2012

Flora Bay Resort Pulau Perhentian Besar

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:45
Kenapa Flora Bay Resort? Kenapa bukan  yang lain?....
Plan pada awalnya, kami nak stay kat Perhentian Kecil. Sebab semua kata ia happening dan horey-horey. Sessuai untuk kepala yang tak berapa skema.  Perhentian Besar untuk ibu-ibu, bapa-bapa dan anak-anak sekeluarga ya..hehe... Kami decide nak book Sha ri La. .Tapi apekan daya, nasib tidak menyebelahi..Sha ri La fullhouse! Fully Booked. OMG. Budak-budak cuti sekolah da...

Plan berubah ke Perhentian Besar..So, mata pun berpinar me 'review' semula chalet. Calculator main peranan. Yang mana lebih berpatutan..yang mana rasa-rasa OK. Kami pilih. At last..kami called Flora Bay Resort. cuma ada satu bilik family room di Flora Bay Resort 1. Hubby macam teragak-agak. Nak buat rundingan konon-konon. Yelah...kami bawak sepasang adik perempuan. Kalau boleh...biarlah bilik yang agak sessuai untuk berempat. So, kami called semula Flora Bay Resort 1. Kira nak confirm lah jadi book.. Tahu apa staff tu cakap. " Encik....baru je tadi ada orang book bilik tu.. So, bilik dah penuh. Kalau encik berminat, boleh amik seaview deluxe. Harga rm210 semalaman.."

RM210 semalam. Kalau dua malam..mahu RM420.. Itu belum masuk cost snorkelling, makan segala..!!!!

kami pun pot pet pot pet dengan minah tu dalam telefon. last-last dia offer kami bilik kat Flora Bay Resort 2. Kira derang ni kembar le..Tapi kembar terpisah dek Fauna Resort..hehe...* lega rasa hati..

Seaside View Aircond
RM170 semalaman x 2    =  RM340
tambah mattress           =  RM50
TOTAL                         =  RM390

 
nampak tak kat mana chalet aku? ....

kalau tengok dari map. nampak macam isolated kan? macam takde orang je.. macam tak meriah.. Tapi, orang kata..apa yang baik untuk orang, tak semestinya baik untuk kita (erkk..macam tu ke?).. Nantilah..ada masa aku cerita kenapa tempat ni jadi baik dan sesuai untuk kami-kami berempat..
ada 1 queen bed. boleh tambah mattress.. ada freezer, aircond..
bilik overall clean and tidy..
kalau ada pasir tu..biasalah..kaki kita yang bawak dari luar. nama pun pantai
tapi..derang dah siap-siap letak penyapu kat dalam bilik

condition bilik air agak memuaskan..ada water heater sekali..

seaside view - bilik yang paling hujung sekali, betul-betul sebelah laut (yang tersidai towel pinky2)

pemandangan dari tingkap bilik kami...nampak tak pondok kecik tu? betul-betul depan laut

bilik kami menghadap cafe - petang-petang ramai mat salleh lepaking sambil minum-minum lepas penat diving..ohseeemm

kalau rasa nak layan mata petang-petang..duk aje depan beranda ni...angin sepoi-sepoi bahasa

bilik ni no 201. best port ever in flora... bagi aku lah. 
bilik-bilik yang lain agak terkebelakang sikit. So, deruan ombak tu mungkin akan jadi sipi-sipi je kat telinga...hehe

Nak tempah? Klik sini :

Nak kepoychi.? Tekan sini :





10 suka komen:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Bestnyer bilik dekat ngan beach
Blh Tgk matahari terbenam nnt

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama sggh tak bercuti..

*SiRibenMerah said...

teringin nk pergi sini tapi x pernah sampai lagi..

Asmara said...

best jugak situ eh. lama jln pulau.

lieynanilaz said...

oh pulau perhentian....bilakah saya akan jejak..kihkih.

mamavogue said...

best best best..
thanx follow my blog dear.

follow u back :-)

aTy _faRed~ said...

dulu mase pergi..kiteorang redah jer...kat pulau besar meamng dah tak de tempat kosong...jadi kene gi pulau kecik..menompang umah nelayan..sadis..tapi tetap pengalaman yang menarik..:)

ieda said...

canti chalet dia ..
ok lahh
tepi beach kan , standard macam nie dah mpuas hati dah ;)

aimie amalina said...

gagagaaga
penuh dgn perancangan kan
yela
ini semua dueeetttt
heheheh

gud2
jeles nye tgk akak bercuti
heeee

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm that's cheap! :)

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea