Tuesday, 17 April 2012

Coklat wajib bila ke Langkawi

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 08:00
Bila ke Langkawi, coklat berdua ni wajib aku rembat:
1) Ritters Sport

Satu, kegemaran my hubby chubby. Masa kami ke Langkawi awal bulan 2 yang lepas..my hubby borong setiap flavors. Sabor jelah kan? Dah muk..muk pon nak makan cekelat lagi? hehe....gurau manje yek darling ai

Ritters Sport menjadi pujaan hatinya

So, masa aku ke Langkawi dua minggu lepas, berkali-kali hubby pesan suruh aku beli coklat Ritters Sport Raisins and Hazelnut ni bebanyak. Tapi..entah kenapa, memandangkan sound aku tak berapa OK, dan kekalutan nak cepat-cepat berbelanja..aku hanya ambil Raisins&Hazelnut ni satu bar je.. Yang enam bar lagi, aku amik Strawberry Yogurt, Almond, Biscuits....dan lain-lain. 

Siap dia buat muka tak puas hati..." orang kata Hazelnuts yang banyak-banyak tu yang...."

2) Coklat DAIM
yang ni macam specialty je kan? special request dari ramai manusia luar Langkawi.. Masa mula-mula dengar nama coklat ni, alahai...teringat nama Tansri Daim tu kan? Beria-ia aku ingat ini local brand chocolate... Padahal..coklat Daim ni teramatlah glamer kat obersea.. * kata lecturer aku yang pernah study kat UK..

                                             
Macamlah coklat Daim ni tak jumpa kat luar Langkawi kan? ada..tapi harganya..mahal sikit daripada harga kat Langkawi. Alah..alang-alang dah pi Langkawi, tak memborong coklat. Pasti tak sah kan?

5 suka komen:

Kakzakie said...

Rata-rata siapa yg ke Langkawi mesti membeli coklat - tak boleh escape punya sebab hargany murah itu je D...

cik fadh said...

fadh pown suke coklat ritter ni..yg ice cream punyer perasa..pembalut die wana putih xsilap..tp cepat cair la..

Myra Jay said...

Langkawi memang sinonim dengan coklat kan :)
Bermacam jenis ada ;)

Tp xpenah makan lg yang Ritter Sport tu.

azam said...

sedapnya...saya suka....hehehee

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...

selamat siang sahabat..

sedikit berbagi inspirasi siang...

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat serta senyum terindah kita untuk meyambut siang yang meski panas tapi kita tetap dingin dengan hati kita yang penuh dengan cinta sesama saudara..^^
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea