Sunday, 29 April 2012

Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 22:47
" Yang...masak apa rini?"
" Belum masak lagi. Ingatkan nak masak lewat sikit. Nape?"
" Masa balik keje tadi tetiba orang terbayang-bayang sotong goreng tepung. Nyum..nyum..sambil drive terasa   terliur pulak. Yok, kita makan ikan bakar?"
" Erkk...sampai terliur-liur pulak? kalah orang ngidam...."


So, ape lagi. Lepas maghrib...berdessup kami bergerak ke Tanjung Harapan. Dari rumah kami di Telok Gadong ke Port Klang tak jauh mana... Kejab je sampai. 
Nasib baik pergi weekdays dan orang belum sebuk keluarkan duit gaji , So, orang tak berapa nak ramai. kalau weekend,nak cari parking agak susah sikit (kena menapaklah ye..??)


kat area sini memang banyak restoren ikan bakar.. Yang kami selalu pergi restoren ni lah. Memang puas hati. Masakan dia mengikut selera aku yang agaaaakkk 'cerewet ' ni..

hubby kan 'ngidam' sotong goreng tepung. So, dia ambil sotong kurita (heehehehe..) yang bersaiz besar 2 ekor. Lepas tu..segenggam udang (erkk...dalam 5-6 ekor) untuk buat tomyam, kembung 3 rasa, dan kangkung goreng belacan

makan sambil menikmati udara pantai yang syahhhhduuu..
dihiasi gemerlapan lampu kapal yang sedang berlabuh * ceh....macam romantik


alhamulillah..terlaksana impian my hubby nak makan sotong malam tu.. 
sekali bukan sotong aje yang kami makan da



So, sesiapa area Lembah Klang yang terasa nak pekena seafood fresh sambil dibuai bayu laut yang dihiasi indah lampu kapal...sila lah kemari ye?

3 suka komen:

dwaty said...

rasanya cam pernah p... tapi dah lama dah... siap jumpa artis lagi...

HAFIZAL said...

wah bestnya...makan sedap2 pulak....saya pun nak terliur nie....hehehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nyum2 baru makan ikan bakar ngan famili aritu :D

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea