Monday, 23 April 2012

Sibuk buat diri lebih semangat

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:40
Assalamualaikum semua...

Hari ini hari Isnin yang penuh semangat 
sebabnya?
hari ini D ada kelas dari pagi sampai ke petang..

Erkk...?? apa pulak yang semangatnya bila ada class?
Bukan kalau takde class lagi best ke? boleh duk melepak layan drama korea dari pagi sampai ke malam ke..??
Hehe..
NO NO NO
bagi aku lebih baik ada kelas, lebih baik aku sebuk kesana kemari, lebih baik jadual aku packed.
Kalau tak..asyik bermalasan aje kerjanya..

Sibuk akan menjadikan aku produktif & tak membuang masa

Yelah..kalau banyak sangat masa lapang
kita akan suka bertangguh kerja
sengaja buat thesis lambat-lambat
lepas tu malas nak perah otak nak fikir itu ini
Sebab kita akan bagi alasan pada diri kita
Alah..banyak lagi masa.. Buat apa nak rushing? buat pelan-pelan sudah...

akibatnya,
keje sikit pun tak siap-siap
dalam tak sedar masa terbazir macam tu aje....
kalaulah masa yang terluang tu digunakan buat benda lain yang lebih berfaedah.
kan lebih bagus?



p/s     tuan punya belog mengingatkan diri untuk tidak buat kerja last minute dan asyik melayan koreaaaaa je

p/s/s   teka-teki dah tutup hari ni. nak check siapa yang layak dapat 'habuan'  yang tak seberapa nanti.    

         Tunggu...

3 suka komen:

zera eira said...

yess! betul tu! bila da sibuk, ta ingat da sedeh or ape2 masalah. :)

Nens Collection said...

korea?..bestnye..;)

BERT said...

kalau dah terlayan cite korea alamatnya mmang tertinggal la benda lain kan hehehe...

slamat buat esaimen yeahh caiyok2

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea