Tuesday, 10 April 2012

Ubat kucing selesema dan sakit mata

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:30
dua hari lepas
kami perasan
sebelah mata Mocha asyik berair
so, my hubby chubby taruk eye mo..

pagi tadi
bila belek-belek Mocha
terperasan kedua2 belah mata dia dah sepet
siap berair lagi
erkk...
Mocha sakit mata lah..

kata hubby
malam sebelumnya dia dah asyik bersin
selesema gamaknya

so, tadi
ambil ubat kat Klinik Veteriner
hehe..dah macam ubat manusia pulak kan?
Harga : RM10

Pejabat Perkhidmatan Veterinar, Port Klang


* seksa nak bagi kucing makan pil selesema...mau diterajam diterkamnya kami..
lepas bagi makan ubat..mocha terus tido dengan lenanya.

Aduhai..kesiannya nak tinggalkan beliau beberapa hari
petang nanti kami nak balik ke kampung di Johor..walau ada adik ipar tengok2an dia..
tp hati masih risau..takut sakit mata dia tak baik-baik...



9 suka komen:

Nens Collection said...

ubat pil ke selsema tu?..xde air ek..senang skit cucuk dlm tekak..
comel tol mocha tu..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ciannyer kat neko tue
sure seksa mcm kiter kena flu khen

::NureeN:: said...

moga cpt sembuh

Puan Kutu said...

lor mocha pun sakit mata.,selalunya sakit mata berjangkit,agaknya bolrh jangkit tak dekat tuannya?hehe gurau

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

kucing pun ada sakit mata ek

Anonymous said...

klinik swasta ke kerajaan tu?
10 ringgit semua?

Diana @ BKKC said...

i think kat mana2 daerah pon ade pejabat veterinar. So, kalau nak murah..pg je kat sana. ckp kucing/pets sakit ape.. Dia akan bg ubt.. charge rm10 only. kalau kat private klinik haiwan.. tak pasti brape charge nya..

shafful adli said...

assalamuailkum..dimanakah klinic haiwan kerajaan di kawasan port klang?? sila berikan address klinic jika anda tahu please mjc sy d fb _ kwon yuri fan club..kejasama anda amat dprlukan dan amat dihargai..terima kasih

Diana @ BKKC said...

sorri shafful. saya memang kurang aktif berbelog skang ni. So, mmang jarang sgt check comments -

kat port klang...dekat dgn kg raja uda..

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea