Monday, 14 May 2012

Kenapa cinta selalu menipu...

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:00
Love is blind, marriage is the eye-opener.


just kidding..jangan pulak ada yang takut nak kahwin ye??....


masa bercinta - aduh-aduh..aduh..wanginya bau. macam segelen Enchanteur sembur kat badan. Sampai terngiang-ngian ke malam

dah kahwin - tahu lah ko, peel bini ko macam mana... Bukan main liat nak mandi pagi, jangankan kata bau bedak. Bau sabun kat baju pon dah tak hingin nak lekat.


masa bercinta - langkah longkang pun terkepit-kepit.. almaklumlah pompuan melayu terakhir katakan
dah kahwin - baru ko tahu aku juara melompat mengangkang. hah ! dah takde control cun. nak cepat !! Semberono je dia berjalan. 


masa bercinta - merajuk majuk manja. you tarik muka, i pujuk. u lari, i kejar. U jump..and i pun apa lagi. Off course lah jump sekali.
bila dah kahwin - mengadalah bini aku ni. takde masa nak layan rajuk ko. Game bola ni lagi besh dari memandang muka ko yang macam tempe. Ade begitu?


masa bercinta - jalan kepit tak lepas tangan. 
bila dah kahwin - hamik kau. sebatu bapak kau tinggalkan aku. Eee...bapaknya, udah tak takut bini kena culik ke?


masa bercinta - senyum sipu malu-malu. bila ketawa tutup mulut. aduiii...sweetnya girlfriend aku ni...meoww
bila dah kahwin - mak ai..ghupe gini bini aku. ketawa, mengilai tak dapat nak beza


masa bercinta - terlanggar batu, batu kena maki hamun. siap kena lempar masuk dalam longkang lai. Punyelah sayang awek
bila dah kahwin - emak ko ni buta ke apa? batu besar depan bijik mata tak nampak ke?




p/s: 1001 macam peel & karenah kan? ...


p/s/s : ada pepatah kata : 


wanita selalu menginginkan suaminya berubah selepas berkahwin. contohnya, daripada smoker, dah retire. Walhal...
lelaki pulak selalu mendambakan si isteri sama seperti masa mula-mula naik pelamin. Contohnya, nak saiz bini yang 32-28-37 tu maintain sampai ke anak cucu..muka tegang macam dolu-dolu.. Walhal...


p/s/s/s : ape nak dipelikkan.hidup ini kan bukan statik pada satu keadaan jek..kita berubah, dia pun berubah. Asal untuk kebaikan, tak memudaratkan, & menghilangkan kasih sayang... tak menjauhkan kita dari Tuhan....

3 suka komen:

Hanis MY said...

comel la entri ni hehe...
wahhh cantiknya layout baru ni i loikeeee...

Asmara said...

yup2 setuju ngan p/s/s/s diana tu. hihi..

Diana @ BKKC said...

hehe....life

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea