Wednesday, 20 June 2012

Dejavu di Kinabalu

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 13:13
Dejavu di Kinabalu
Setiap Isnin - Khamis
Jam 7 malam - 8 mlm

sebelum nak cakap panjang, honestly cerita ini sangat 'cantek'
Cantek yang macamana?
Cinematography (erkk..betul ke aku eja ni..??) cantik & menarik
Ye, kualiti gambar, video..terbaiklah
For the second episod, aku sangat suka scene semasa Bazli buat surprise dinner pada Nadira di Jambatan (aku rasa macam jambatan putrajaya), siap mendeko-deko dengan candle and roses petal lagi. Serius, tak pernah terfikir..akan ada orang buat scene kat tepi jambatan tu..effect lampu sangat cantik. Nampak sweet je Bazli melahirkan tanda kasih dia dengan melamar Nadira . Kesian! Walaupun, ditolak..he's acting cool. 

Tapi, bila scene jantung Nadira yang dup dap dup dap setiap kali bersua dengan Amar, Zappp!!!
terus aku dapat tangkap sesuatu yang amat mirip sekali
cerita ni, seakan-akan cerita summer scent lah..
kan? kan?
sila lempang ramai-ramai kalau rasa aku ni....ter'obsess pada korea drama...hehe

secara keseluruhan cerita ini sama, yang membezakannya cuma mungkin :
pelakon (off course lah....)
karier (versi korea Yee Jin adalah florist, Min Woo - art Director)

Min Woo pergi Itay untuk study dan mengubati hatinya yang luka kerana girlfriend dia meninggal (isk..isk..)
family girlfriend decided donor organ pada orang lain..and the lucky person is Yee Jin who is suffered heart disease.




p/s : pepon, Dejavu di Kinabalu sweet dengan menggunakan hiking di Kinabalu sebagai tema. " Panjat Gunung dengan cintahati di Gunung Kinabalu boleh menyatukan cinta " katanya...

9 suka komen:

siti kektus said...

tak dapat tengok lagi cerita ni. kang dah cuti, pulun habislah. sebab rasa macam menarik jugak cerita ni. :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mlm ni ek? nak kena tgk ni

Diana @ BKKC said...

hehe..tulah, starting citer ni dah menarik.. try lah tengok. karang tak pasal2 addicted

Ardini Humaira said...

dni tengok episod ptama je smalam tak sempat hehe

LuN@_aiDi said...

owhh citer ganti seindah sakura ekk??
sejak abeh citer seindah sakura dah folo dah citer kol 7pm
pas neh leh folo lak citer neh^____^

MizzTina said...

xtgk..tp mmg ikut citer korea tu.. hehe

Iffah Afeefah said...

nk tgkla cite ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

semua dok citer pasal drama ni...x berkesempatan lg nak tgk...nnt ai nk usha gak la ngeee

~ yus ~ said...

lama dah tak tengok drama...huhu

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea