Wednesday, 20 June 2012

Jatuh dan bangun itu lumrah

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 09:54


first of all (macam nak buat PC pulak..hehe) ,
 nak cakap rinduuuu...sama ini belog
nak cakap sorriiiiii... pada pemenang sebab tak posto-posto hadiah lagi

tuan punya belog baru bangkit dari 'kejatuhan'
setelah down sampai dasar bumi
akibat dari kata-kata sindiran, kritikan yang membina & menjatuhkan beberapa minggu yang lalu
semasa sesi proposal defend ! (huk..huk...huk..)
Sampai sakit kepala rasa mau pecah, menangis dan menangis...
ambil masa untuk recover, dan bangkit dari 'kejatuhan'

orang kata..."itulah hidup manusia yang buat master (by research) & phd"
up and down tu dah jadi lumrah
selagi tak dapat segulung ..atau sebuku master/pHD
selagi itulah..hidup kami penuh dengan warna warni stress dan depress..

bukan setakat menanges tak berlagu,
terkadang ada rasa nak quick & tarik diri
ada masa jugak rasa nak bercuti panjang...
tapi mengenangkan pengajian ni dibiaya orang..paham-pahamlah..
takkan nak buat sukasuki hati kan?
nak kena saman?

ape pun yang jadi...kami kena lalui jugak
takkan nak lari dan sembunyi.
gagah dan gugahkan diri 
tempuhi saja apa yang bakal menanti

doakan kami masih kuat, larat, tabah, gagah, tekun, fokus, rajin, semangat, positif untuk teruskan semua ini...hihihihi...

10 suka komen:

cheqna said...

insyaallah..
moga allah mempermudahkan segalanya
amin

Nens Collection said...

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALANYA..AMINN
SELAMAT BERBLOGGING..;)

*SiRibenMerah said...

mcm senasib je kita neh.. mungkin situasi berbeza...

MizzTina said...

bertabah D..

Diana @ BKKC said...

thanks for uolls support.. D dah bangkit dah...'rest' for awhile..amik semangat..pastu sambung blik perjalanan yg terhenti seketika.. Insyaallah...harap semua akan OK

ishiko said...

positif ~

siti kektus said...

pengalaman tu kak. tak pe, lepas ni mungkin hasilnya lebih baik. kan ? :D

Ardini Humaira said...

semoga dipermudahkan segala urusan, amin
:)

Iffah Afeefah said...
This comment has been removed by the author.
Iffah Afeefah said...

ya lumrah

kne kuatkan diri

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea