Monday, 26 May 2014

Tempahan Penginapan Bercuti di Singapura : Fragrance Hotel Singapore

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 11:50
Kalau ikutkan pada awalnya, plan nak berduti ke Singapore ni nak dibuat next year 2013. Tetapi, entah kenapa..my parents in law decide nak pergi awal, dah lama katanya tak lawat sedare mare kami kat sane. Aku off course, excited. this is my first tyme jumpa they all face to face after we get married. Actually, my hubby relatives ada datang ke majlis perkahwinan kami last year. Tapi..mase tu jumpa gitu-gitu jek. Salam-salam laga pipi..tak sempat nak beramah mesra. 

So, we plan nak stay kat Singapore for three days and two night pada awalnya. Even, we have relatives at Singapore, it is convenient for us to book a hotel instead of staying at their houses. Bukan ape..kami ni datang berbondong-bondong..9 orang kesemuanya. Tak naklah menyusahkan sedara mare. ye tak?

So, after searching few hotels yang kami rasa affordable dan boleh la... Usha-usha kat Agoda.com dapat beberapa list hotels yang dalam range our budget. So, we choose Fragrance Hotel Singapore. Sebelum wat final decision, aku apelagi..buatlah sesi selidik menyelidik ni. Macam biasa, buka tripadvisor dan baca all the feedbacks and comments about this hotel. Fragrance Pearl Singapore Hotel Review

sila usha2 kat siniFragrance Hotel

jangan terperanjat, kalau type nama fragrance hotel ni keluar macam-macam nama. actually, hotel yang sama tapi pada lokasi yang berlainan. and off course, harga & standard hotel pon ikut lokasi sesebuah kawasan. kalau kat Clark Quey mestilah tak sama kat Geylang kan?
rasa-rasa nak yang budget, boleh pick Joo Chiat or Geylang.
At first, we decided Joo Chiat sbb harga affordable..but it's already fully booked. Sedihnya!
We all kalau boleh try nak elak Geylang. Yelah...takut murah-murah tapi area 'Hayam'..
Disebabkan nak cepat-cepat & malas nak pikir panjang, we all booked  Fragrance Pearl Hotel, Geylang kat Agoda.com. kekadang kat Agoda.com harga dia lg murah drpd direct booking kat hotel tu sendiri. 

soon after we already booked the hotel, my hubby second cousin yang stay kat tampineses told us that our hotel probably located in red area. red area? apekah?
hahaahaha...alah..lokasi panas yang ramai prostitutes tu?
kami terus...ooopsss...terkejut ! tapi, bila tengok websites and our hotel building, aih..nmpak sangatlah segak tak seperti hotel2 hayam kat Malaysia. dalam hati ni dh risau gak, tp disebabkan telah ter'booked & dah settle bayar via credit card untuk 4 bilik, takkan nak cancel kot? Lalu cepat-cepat pujuk diri. " ok kot.....kita duk hotel untuk tidur dan rehat2 jek. tak payahlah nak merayap malam-malam buta carik pasal. ye tak?"


To be continued :
*ni post berkurun menangguh, ditangguh...




0 suka komen:

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea