Friday, 26 February 2016

Orang Malaysia gemuk, sebab?

Dibebel oleh Diana @ BKKC at 00:19
Adakah anda sentap?


Chill lah... daku yang gumuk ni pun tak sentap. Dah realiti kan? Asal sarapan je, nasi lemak. Asal makan tengah hari je nasi lauk campur menimbun macam gunung. Asal makan malam nak yang berkalori karbohidrat lemak santan manis penuh cream. 



p/s Dah dah pi tido. Karang stay up lama-lama kau nampak megi cam keepci pulak. ..hehe..







Nota kakikiriku: 
 I do not own this. I found this eye-captured info-graphic coincidentally while googling something.

Ni hah page nya kalau nak tengok infographic yang kiut miut

2 suka komen:

Kakzakie Purvit said...

Lifestyles Malaysian yg sangat sukar utk diubah
Tapi utk skip sikit-sikit bolehlah - terus skip memang payahlah kan:)

Diana @ BKKC said...

betul tu kak @kakzakie purvit... jangan contoh org tak sihat cam saya ni..hehe

 

diana la... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea