Libur @ icity

0 suka komen Links to this postMenurut PM Dr. Fariza Md Sham, (UKM), konsep anak cemerlang dari perspektif Islam ialah anak yang soleh (baik), dari segi agama dan akhlaknya, akademik, jasmani, rohani dan emosi.


Seronoknya kita bila anak cemerlang, terasa hati berbunga-bunga kan? Itu belum kata ' sejuk perut ibu mengandung' kan si polan...si polan.. Sampai ke menara gading si polan..si polan..
Namun, adakah menara gading gajah itu petanda kecemerlangan kita. Cukupkah ukuran kecemerlangan dengan jawatan tinggi dan bergaji besar, berumah bak istana, berkereta continental (yang mata lalat..mata bulat..mata belalang...)??

Sila jangan terkejut ye? tetiba makcik bkkc a.k.a bilakukatacinta ni jadi motivator pepagi buta ni..Bukan ape, kesedaran diri mencapai tahap kemuncaknya, saat mata ni terbaca satu artikel di dalam majalah wanita edisi oktober 2011. Tulah..orang dah kata, buku ni gedung ilmu. Jangan dibuang saja even tarikh dah luput. Kalau nak lupus tu..belek-belek dulu isi dalam. Mana tahu kalau ada artikel yang baik, boleh gunting dan simpan dalam fail. (hehe....buat koleksi macam makcik ni...bilik dah serupa stor buku..)

 

la la la la............. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea